facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-03-04
Vizualizari: 1721
Comentarii: 0
8 probleme de sănătate ce se pot trata cu ghimbir

Ai toate motivele să incluzi ghimbirul în alimentația ta. Acest condiment minune este considerat un adevărat tratament pentru o mulțime de probleme de sănătate și aduce numai beneficii organismului uman. Sursă excelentă de vitamine și minerale, bogat în antioxidanți, ghimbirul întărește sistemul imunitar, ajută digestia, tratează răcelile, scade febra, îmbunătățește circulația sângelui și chiar poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

Este expert în problemele digestive

Nu degeaba seamănă cu un stomac, pentru că parcă exact pentru afecțiunile acestui organ a capsule moifost creat. Ghimbirul stimulează enzimele necesare digestiei, reduce durerile şi spasmele intestinale, elimină gazele, combate constipația și diareea. Substanțele din compoziția sa tonifiază musculatura tractului digestiv și previne arsurile stomacale. Îl poţi consuma în stare proaspătă, dat pe răzătoare şi adăugat în limonadă, ori sub formă de ceai. Există și extract de ghimbir, care se folosește în compoziția unor rețete de capsule antibalonare.

Taie greața

Atunci când din diverse motive îți e greață (spre exemplu în sarcină sau după ce ai mâncat prea mult), știm că numai gândul la a înghiţi ceva îţi întoarce stomacul pe dos, însă unele produse naturiste îţi pot fi de un real folos în astfel de momente. Ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai bune leacuri la care poţi apela cu încredere. Are un gust plăcut şi, băut regulat, diminuează greţurile şi reduce frecvenţa vărsăturilor.

Scade febra și tratează răceala

În caz de gripă și răceală, ghimbirul este tratamentul din cămară care te ajută să te pui pe picioare. Consumat sub formă de ceai (în care poți adăuga puțină miere și lămâie), ghimbirul descongestionează căile respiratorii, ameliorează durerea în gât, scade temperatura corporală, favorizează expectorația și ajută, astfel, la ameliorarea tusei. Se găsește, de altfel, și în compoziția siropului Biosept, un tratament natural cu efect antibiotic, antiviral, antifebril, antiinflamator, expectorant și imunostimulent.

Reduce durerile

Datorită proprietăților sale analgezice și antiinflamatoare, ghimbirul este remediu natural împotriva artritei, osteoartritei,crampelor musculare, durerilor de cap, de dinți sau durerilor menstruale. Cercetările de laborator au arătat că substanțele chimice din ghimbir țin în frîu două enzime din organism responsabile de apariția inflamațiilor.

Întărește imunitatea

Această rădăcină conține o mare cantitate de antioxidanți care întărește organismul și reduce riscul de infecții.

Scade nivelul de colesterol rău

Îmbunătățește circulația sângelui, previne formarea cheagurilor și favorizează transportul substanțelor nutritive către organele vitale, fiind un adevărat tratament pentru cei care suferă de afecțiuni cardiovasculare.

Ajută în cadrul curelor de slăbire

Consumul regulat de ghimbir (proaspăt sau uscat) contribuie la arderea grăsimilor, fiind un aliat de nădejde în cadrul programelor de slăbit.

Reduce stresul

Consumul de ceai de ghimbir poate avea efecte benefice și asupra stării psihice, arată studiile, ajutând la reducerea stresului. În același timp, este un excelent energizant, astfel că e bine să-l consumi în prima parte a zilei, pentru a face față cu brio solicitărilor de la serviciu.

Chiar dacă este foarte sănătos, ghimbirul are și câteva contraindicații. Nu trebuie consumat în exces de către diabetici, deoarece scade nivelul de zahăr din sânge, e contraindicat celor cu afecțiuni renale, celor care urmează un tratament cu analgezice sau antihipertensive, deoarece scade tensiunea arterială și, de asemenea, trebuie stopat consumul înaintea unei intervenții chirurgicale ce presupune anestezie, pentru că îi scade efectul.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri