×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

TRATAMENT NATURAL PENTRU TUSE

Prin tuse, căile respiratorii încearcă să se elibereze de substanțe iritante, secretii, însă de cele mai multe ori dacă nu poate fi controlată, tusea devine deranjantă și ne crează disconfort.

De aceea îți venim în ajutor cu remedii naturale de încredere, care te pot ajuta să ameliorezi simptomele dar și să tratezi cauza.Dacă te confrunți si cu dureri în gât îți recomandăm această schemă de tratament.

Există tratamente naturale care au la bază combinații complexe de plante medicinale și uleiuri esențiale, care liniștesc tusea fără a o suprima. Află care sunt plantele care te ajută dacă tușești:

Iarba mare

Roua cerului

Cimbrișor

Trei frați pătați

Lavanda

Eucalipt

Scai vânăt

Muguri de plop

Ridichea neagră

Lichen de piatră

Cimbru

Fenicul

Flori de tei

Ghimbir

Grindelia

Iederă

Lemn dulce

Nalbă mare

Pătlagină

Podbal

Iarba mare

Roua cerului

Cimbrișor

Trei frați pătați

Lavanda

Eucalipt

Scai vânăt

Muguri de plop

Ridichea neagră

Lichen de piatră

 

Iedera scade vâscozitatea mucusului având efect puternic expectorant și antispastic bronșic; este eficientă atât în tusea productivă cât și în cea spastică.

Podbalul este emolient, expectorant puternic, antiinflamator și antispastic pe căile respiratorii, fiind eficient în toate tipurile de tuse (productivă, seacă, spastică).

Grindelia are acțiune emolientă şi expectorantă, este benefică atât în tusea productivă cât și în cea seacă prin rezinele din compoziție.

Mugurii de pin, prin conţinutul de pinen şi limonen, au efect expectorant secretolitic similar cu ambroxolul (medicament de sinteză cu efect expectorant) la persoanele cu afecţiuni pulmonare.

Trei frați pătați au acțiune calmantă a tusei, expectorantă și antialergică fiind recomandați atât în tusea productivă cât și în cea seacă, inclusiv în cazul alergiilor și bronșitei asmatiforme.

Roua cerului are 3 actiuni simultan: emolientă, expectorantă şi bronhospasmolitică; este eficientă atât în cauzul tusei productive, a tusei seci și în mod particular, asupra componentei spastice din traheobronșita acută, bronșita asmatiformă, bronșiolită.

Ridichea neagră, scaiul vânăt, ghimbirul, alături de iarba mare și cimbrișor, fluidifică secrețiile bronșice, favorizând expectorația în tusea productivă.

Combinația de flori de tei, lemn dulce, pătlagină, lichen de piatră și nalbă mare prin conținutul ridicat de mucilagii (polizaharide) formează o peliculă protectoare pe mucoasele tractului respirator, contribuind la diminuarea reflexului de tuse, la reducerea iritației de la nivelul mucoaselor și te ajută în tusea seacă, iritativă.

Uleiurile esențiale de eucalipt, fenicul, lavandă spic, cimbru, fluidifică eficient mucusul de la nivel bronşic şi amplifică mişcărilor cililor care favorizează eliminarea acestuia prin expectorație.De ce să alegi produsele noastre contra tusei?
Cât de eficiente sunt?
Cum și de ce să asociezi produsele?


Tusea este un act reflex provocat de iritarea căilor respiratorii, prin care organismul caută să elimine mucusul în exces și substanțele străine (de exemplu fum sau praf), protejând astfel plămânii împotriva aspiraţiei acestora.

Tratamentul simptomatic al tusei se face diferit în funcție de tipul acesteia:Fitoterapia oferă posibilitatea de a trata cu ajutorul preparatelor din plante medicinale (siropuri, capsule moi cu uleiuri esențiale, comprimate de supt, ceaiuri, spray-uri) atât tusea productivă cât și pe cea seacă sau spastică.

De ce să alegi tratamentul nostru?Dacă te confrunți cu răceală sau gripă însoțită de tuse cu expectorație îți recomandăm:PLANTUSIN FORTE este un sirop cu o compoziție complexă din 18 plante medicinale și 7 uleiuri esențiale, ceea ce îi conferă o acţiune puternică şi rapidă printr-o mare concentrație de substanțe active. Îl găsești acum ambalat și sub formă de plicuri individuale.PLANTUSIN UȘUREAZĂ EXPECTORAȚIA, capsule moi cu uleiuri esențiale, este un remediu natural recomandat în infecții respiratorii acute și cronice însoțite de tuse cu expectorație.Dacă te confrunți cu răceală sau gripă însoțită de tuse iritativă îți recomandăm PLANTUSIN CALMANT R44, comprimate de supt asociat cu PLANTUSIN R26, ceai plic / PLANTUSIN R1, ceai pungă.

PLANTUSIN CALMANT este un produs sub formă de comprimate de supt, din plante medicinale, propolis și uleiuri esențiale cu efect protector la nivelul mucoaselor iritate şi inflamate ale gurii şi gâtului, calmând astfel accesele de tuse.PLANTUSIN ceai este o asociere pe care o consideram necesară, deoarece tratamentul corect al tusei implică hidratare și fluidificare a secrețiilor bronșice printr-un aport suficient de lichide.
Ceaiul PLANTUSIN conține:Prin asocierea acestor produse efectele lor se potențează, astfel puteți beneficia de efecte mai puternice și de o vindecare mai rapidă.