facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-04-01
Vizualizari: 1949
Comentarii: 0
Sfaturi bune pentru sănătatea colonului

Colonul este partea terminală a tubului digestiv care face legătura între intestinul subțire și rect. Rolul său este de a absorbi apa și sărurile minerale din alimentele ingerate, de a forma și depozita temporar fecalele până la momentul eliminării lor din organism. De asemenea, colonul contribuie la reglarea nivelului de hidratare a corpului și menține echilibrul hidroelectrolitic. În lipsa unui stil de viață corect, și la acest nivel pot apărea diverse afecțiuni. Iată cum se manifestă, cum pot fi ele tratate, dar și prevenite!

Ai tot felul de tulburări de tranzit (diaree, constipație), balonare, dureri abdominale, stări de oboseală, sângerări rectale? Problema ar putea fi la colon. Sindromul de intestin iritabil, boala Crohn, colita ulcerativă sau polipii colonici sunt câteva dintre afecțiunile intestinului gros care se manifestă în acest fel.

Cum și de ce apar?

Există o serie de factori care contribuie la apariția acestor probleme de sănătate:

• Dietele bogate în grăsimi, în alimente procesate, carne roșie, zahăr;

• Lipsa activității fizice regulate;

• Fumatul - din cauza substanțelor chimice asociate cu inflamația din corp și cu daunele de la nivelul ADN-ului;

• Stresul afectează motilitatea intestinală, poate da diaree, constipație, crampe și alte simptome neplăcute. De asemenea, se numără printre factorii declanșatori ai sindromului de intestin iritabil. Iar persoanele care suferă deja de boală Crohn pot avea simptome mai severe atunci când sunt expuse la stres.

• Vârsta înaintată și moștenirea genetică sunt alți factori care nu țin de stilul de viață, dar pot fi responsabili de apariția cancerului de colon.

Ce poți să faci pentru sănătatea colonului

• În primul rând, atenție la alimentație! Aceasta e bine să fie bogată în fibre, legume, fructe, lactate slabe, iaurturi naturale, fructe oleaginoase, cereale integrale. Evită mâncărurile grase, prăjite, greu de digerat, mezelurile, afumăturile, băuturile carbogazoase, dulciurile, cafeaua, alcoolul.

• Hidratează-te corect. Încearcă să bei cât mai multă apă plată și ceaiuri medicinale. Atât ca tratament, dar și preventiv, poți ține o cură de 2-3 luni cu ceaiul Colon sănătos. Conține un amestec de plante cu efect calmant, antispastic, care stimulează secreția sucurilor gastrointestinale și ajută digestia.

• Pentru un efect mai intens, apelează la capsulele Colon sănătos! Sunt recomandate în sindromul de intestin iritabil, căci echilibrează sistemul nervos vegetativ, reglează tranzitul și au efect antispastic, prevenind crampele.reduc simptomele colonului iritabil

• Fă zilnic mișcare. 30 de minute pe zi ar fi suficiente pentru sănătatea colonului, a sistemului digestiv și a organismului în general. Acest lucru te va ajuta să-ți menții și greutatea, mai ales că obezitatea crește riscul de a dezvolta afecțiuni ale colonului.

• Încearcă să nu te mai stresezi din orice, să nu te mai agiți. Stresul e cel mai mare rău pentru sistemul digestiv. Fii mai optimist, caută să vezi și partea plină a paharului, încarcă-te cu o stare de bine făcând mici plimbări în natură, odihnește-te cât poți de mult! Iar ca extra-ajutor, apelează la capsulele Antistres sau Confort emoțional. Sunt naturale, pe bază de plante cu efect calmant, care ajută la menținerea echilibrului mental și cresc rezistența organismului la stres.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri