facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-06-11
Vizualizari: 1586
Comentarii: 0
SCORȚIȘOARA - ajută în lupta cu kilogramele în plus -

Scorțișoara (Cinnamomum verum, sinonim cu C. zeylanicum) este un arbore mic, exotic, cu coaja de culoare roșcată-cenușie, veșnic verde care atinge 10 până la 15 metri înălțime și face parte din familia Lauraceae. Este originar din Sri Lanka și din sudul Indiei. Este comercializată uscată sub formă de batoane de aproximativ 10 cm lungime sau gata măcinată. Se utilizează în bucătăria occidentală mai ales pentru aromatizarea produselor de cofetărie, iar în țările orientale și la condimentarea preparatelor culinare.

Cunoscută încă din antichitate, scorţişoara de Ceylon uimeste cu proprietăţile sale benefice asupra sănătății si frumuseții. Virtuţile sale sunt lăudate atât în lupta împotriva diabetului, cât şi ca ajutor pentru persoanele care ţin regim, sau pur şi simplu în banalele stări gripale.

Într-un studiu, mecanismele moleculare ale efectului anti-obezitate pentru scorțișoară au evaluate în modele de celule, modele animale și subiecți umani. Compușii bioactivi sunt capabili să reducă acumularea de lipide în celulele grase și țesuturile adipoase, să moduleze activitățile anumitor enzime legate de lipogeneză. După tratamentul oral cu extract de scoțișoară, termogeneza a fost stimulată în țesuturile adipoase și a dus la scăderea greutății corporale la animalele obeze și la participanții umani.

Consumul de scorțișoară de către persoanele suprapponderale poate avea beneficii în ceea ce privește scăderea greutății corporale, și anume s-a arătat că aceasta scade greutatea (2.2 kg) și nivelul lipidic plasmatic, după 40 zile de administrare.

Scorțișoara o regăsim în complexul natural pentru slăbit, Siluetă perfectă, sub formă de plicuri individuale, pe bază de 14 plante cu efect de scădere a greutății corporale.

Bibliografie

Lu M , Cao Y , Xiao J , Song M , Ho CT . Molecular mechanisms of the anti-obesity effect of bioactive ingredients in common spices: a review. Food Funct. 2018 Sep 19;9(9):4569-4581. doi: 10.1039/c8fo01349g. PMID: 30168574.

Whitfield P, Parry-Strong A, Walsh E, Weatherall M, Krebs JD. The effect of a cinnamon-, chromium- and magnesium-formulated honey on glycaemic control, weight loss and lipid parameters in type 2 diabetes: an open-label cross-over randomised controlled trial. Eur J Nutr. 2016 Apr;55(3):1123-31. doi: 10.1007/s00394-015-0926-x. Epub 2015 May 19. PMID: 25986159.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri