facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-03-01
Vizualizari: 1907
Comentarii: 0

Foarte rar se vorbește deschis despre igiena intimă. Acesta a fost mereu un subiect tabu, deși este atât de important pentru sănătatea organismului, dar și pentru armonia cuplulului. Uite care sunt, „fără perdea”, principiile de bază ale îngrijirii intime corecte, la femei!

• Fără excese. Spală-te de două ori pe zi, însă întotdeauna doar cu produse dedicate, cu pH neutru, fără parfum sau alte ingrediente mai agresive. Și asta fără să exagerezi, pentru că vei dezechilibra flora vaginală, favorizând apariția infecțiilor. Nu uita și de igiena mâinilor, purtătoare de microbi: spală-te pe mâini atât după folosirea toaletei, cât mai ales înainte!

• Regula elementară de igienă: șterge-te și spală-te din față spre spate. În caz contrar, riști să te alegi cu infecții vaginale sau urinare, provocate de germenii care se elimină odată cu scaunul. Ideal ar fi ca toaleta să se facă după defecare, cu apă călduță, pentru a nu usca excesiv pielea.

• Spălăturile interne, de evitat. Igiena zilnică se face la exterior, nu și la interior. Vaginul se curată singur printr-un sistem propriu, cu ajutorul secrețiilor, iar spălăturile interne dăunează deoarece distrug pH-ul (în mod normal acid) și flora bacteriană benefică, ambele cu rol protector contra infecțiilor. Spălăturile vaginale sunt indicate numai în cazuri speciale și la recomandarea medicului.

• Prosopul. Este indicat să ai propriul prosop pentru zona intimă, care să fie mereu uscat și curat. Cele umede oferă bacteriilor mediul ideal pentru a se dezvolta.

• Lenjeria. Și lenjeria intimă contează foarte mult! Cea din materiale sintetice, strâmte, menține umiditatea, care e calea sigură către apariția infecțiilor. Folosește doar lenjerie din materiale naturale, iar pe timpul nopții renunță definitiv la chilot.

• Epilatul. Ai grijă după epilatul inghinal, mai ales cel total! Pielea devine mai vulnerabilă după smulgerea părului, crescând și riscul de infecții. Astfel, preventiv, 1-2 zile, poartă doar lenjerie comodă, din bumbac.

• Menstruația. În timpul menstruației, trebuie să fii mai riguroasă: spală zona intimă de 3-4 ori pe zi și schimbă absorbantele o dată la 4 ore. De asemenea, e important să le alegi pe cele potrivite, în funcție de fluxul menstruație. Cele interne sunt de evitat.

Din când în când, preventiv, dar și la nevoie, folosește remedii naturale, din plante. Ovulele Ginosept protejează sănătatea intimă și luptă împotriva infecțiilor, odată apărute. Ele umezesc mucoasa vaginală, permițând transportul nutrienților cătreovule Ginosept Trofic g103 celulele zonelor afectate. De asemenea, formează un strat protector pe mucoasa vaginală, care împiedică colonizarea cu patogeni. Pentru femeile care se confruntă cu atrofia (uscăciunea vaginală) în perioada de menopauză, premenopauză sau sau în perioada de alăptare, specialiștii Fares recomandă ovulele Ginosept Trofic, o formulă pe bază de extracte de plante, uleiuri esențiale și uleiuri grase, care umezesc, lubrifiază mucoasa uscată sau iritată, reducând disconfortul și accelerând vindecarea.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri