facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-08-27
Vizualizari: 1466
Comentarii: 0
Vitamine pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare

În prevenirea afecțiunilor cardiovasculare intervin mai mulți nutrienți esențiali, atât minerale și vitamine cât și alți compuși importanți pentru organism. Alături de enzime și de hormoni, vitaminele sunt excelenți catalizatori biochimici care contribuie la reglarea și stimularea proceselor biochimice. Corpul nostru nu produce aceste vitamine, cu excepția vitaminei D, care este sintetizată în prezența razelor soarelui. Sistemul cardiovascular are nevoie în special de vitaminele din grupa B.

Vitamina B1 este necesară pentru sănătatea mușchiului cardiac și stimulează eliminarea plumbului din țesuturi. Se găsește în cereale integrale, orez nedecorticat, drojdia de bere, iaurt, polen, acerola, orz verde.

Vitamina B3 are acțiune vasodilatatoare, contribuie la menținerea colesterolului în limite normale și intervine în metabolismul serotoninei.

Vitamina B5 are acțiune în producerea de anticorpi. Se găsește în ciuperci, varză, conopidă, broccoli, semințe de floarea-soarelui, drojdie de bere, roșii, căpșuni, iaurt, orz verde, polen.

Vitamina B6 intervine în metabolismul cisteinei, prevenind acumularea de homocisteină. Se găsește în germenii de grâu, polen, orz verde, lucernă, drojdie de bere, cătină.

Vitamina B9, acidul folic are rol important în producerea elementelor figurate ale sângelui, participă la sinteza serotoninei, noradrenalinei, dopaminei.

Vitamina B12 este necesară pentru activarea acidului folic. Stimulează celula nervoasă, sistemul imunitar, metabolismul fierului.

Vitamina A reduce riscul apariţiei aterosclerozei, a infarctului miocardic şi a cancerului. Ajută procesul de creştere şi consolidare a oaselor. Este, de asemenea, importantă pentru sistemul imunitar, reglează sinteza limfocitelor şi a producerii de anticorpi. Menţine sănătatea pielii, părului, dinţilor şi gingiilor. Contribuie la înlăturarea petelor pigmentare determinate de vârstă.

Vitamina C este un foarte bun antioxidant și contribuie la eliminarea arsenicului și plumbului din organism. Unele studii au arătat că vitamina C are un rol foarte important în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare.

Vitamina E previne coagularea sângelui, stimulează angiogeneza în zonele în care este necesar, zonele ischemice.Este antioxidantă și chelatoare.

Capsulele B complex, Vitamina A naturală și Vitamina C naturală prin sursele naturale pe care le conțin aduc un aport substanțial de vitamine și minerale necesare bunei funcționări a aparatului cardiovascular.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri