facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 1185
Comentarii: 0
Vitamine la borcan! Uite cum poţi păstra verdeţurile, fructele şi legumele de sezon şi peste iarnă

Fă-ţi provizii de vitamine, pentru iarnă, din bogăţia de fructe şi de legume care au invadat pieţele. Nu numai consumându-le acum, în stare proaspătă, ci şi prin conservarea lor. Uscate, congelate sau la borcan, ele îşi vor păstra aproape intacte vitaminele şi mineralele. Te vei putea bucura de gustul lor şi vei profita de valoarea lor nutritivă şi peste iarnă, când oferta de la tarabă va fi mult mai slabă.

Congelate

Aproape toate legumele şi fructele se pot pune la congelator, mai puţin cele care conţin foarte multă apă. Avantajul este că îşi păstrează toate vitaminele, mineralele şi proprietăţile nutritive pe care le au şi în stare proaspătă. Înainte, trebuie spălate bine, curăţate de codiţe, frunze, eventual coajă. Se taie în bucăţi mai mari sau mai mici şi se pun în pungi închise ermetic. Când vrei să le foloseşti şi le scoţi din congelator, nu aştepta să se decongeleze la temperatura camerei deoarece prin apa care se scurge din ele îşi pierd şi vitaminele. Poţi să congelezi vinete coapte, ardei şi morcovi tăiaţi cubuleţe, broccoli, tot felul de fructe, inclusiv verdeţuri, care vor da gust mâncărurilor tale ca şi cum ar fi culese acum din grădină.

La borcan

Nu doar fructele se pun la borcan, sub formă de compoturi şi dulceţuri, ci şi legumele. Ele se fierb puţin în apă cu sare, apoi se toarnă în borcane cu tot cu apa în care au fiert, şi ea plină de vitamine. Nu se îndeasă pentru ca nu cumva să fermenteze. Bobiţele de cătină, alte fructe ale toamnei pline de vitamina C, le poţi păstra la borcan, cu miere, sau sub formă de sirop (storci fructele, strecori sucul obţinut şi îl amesteci cu miere).

Uscate

Pătrunjelul, busuiocul, menta, rozmarinul, cimbrul, toate aceste plante medicinale îşi păstrează perfect aroma şi valoarea terapeutică, odată uscate. Se aleg doar frunzele, se usucă în câteva zile, la aer, pe pânze uscate, sau se prind în legături şi se pun la uscat agăţate în locuri aerisite din casă. Se păstrează apoi în pungi de hârtie sau în săculeţi de pânză. Şi fructele sunt delicioase uscate, doar că, unele, conţin mai multe calorii decât în starea crudă. Prunele, perele, merele se spală, se taie în bucăţi şi se agaţă la uscat în aer liber sau în cuptor. Ca şi legumele uscate (în special morcovi, ţelină, ceapă, usturoi), fructele se păstrează în cutii de plastic, borcane cu filet, pungi de hârtie sau vase de ceramică. Nu în cutii de tablă sau de aluminiu. Pentru a te bucura şi la iarnă de ceaiuri medicinale de cătină sau de măceşe, tot acum, toamna, trebuie să aduni şi să pui la uscat fructele.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri