facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-10-21
Vizualizari: 699
Comentarii: 0
Vitamina D3 are un rol important în reglarea imunității și a inflamației

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi despre care se știe de mult timp că ajută organismul să absoarbă și să rețină calciul și fosforul; ambele sunt critice pentru construirea osului. De asemenea, studiile de laborator arată că vitamina D poate reduce creșterea celulelor canceroase, poate ajuta la controlul infecțiilor și poate reduce inflamația. Multe dintre organele și țesuturile corpului au receptori pentru vitamina D, ceea ce sugerează roluri importante dincolo de sănătatea oaselor, iar oamenii de știință investighează în mod activ alte funcții posibile.

Pe lângă sursele externe, din hrană, vitamina D este produsă endogen atunci când razele ultraviolete (UV) de la lumina soarelui lovesc pielea și declanșează sinteza vitaminei D. Producția de vitamina D în piele este sursa naturală principală de vitamina D, dar mulți oameni au niveluri insuficiente, deoarece trăiesc în locuri în care lumina soarelui este limitată iarna sau pentru că au expunere limitată la soare, deoarece se află în interior o mare parte a timpului.

Rolul vitaminei D în reglarea sistemului imunitar i-a determinat pe oamenii de știință să afle dacă poate vitamina D să contribuie la creșterea apărării organismului nostru pentru a lupta împotriva bolilor infecțioase, cum ar fi tuberculoza și gripa sezonieră.

Virusul gripei face cele mai multe ravagii în timpul iernii, diminuându-se în lunile de vară. Această sezonalitate l-a determinat pe un medic britanic să formuleze ipoteza că un „stimul sezonier” legat de lumina soarelui a declanșat focarele de gripă. La mai bine de 20 de ani de la această ipoteză inițială, mai mulți oameni de știință au publicat o lucrare care sugerează că vitamina D poate fi stimulul sezonier. Printre dovezile ei citează:

-Nivelurile de vitamina D sunt cele mai scăzute în lunile de iarnă.
-Forma activă a vitaminei D temperează răspunsul inflamator dăunător al unor celule albe din sânge, în timp ce stimulează, de asemenea, producția celulelor imunitare care luptă împotriva microbilor.
-Copiii care au rahitism cu deficiență de vitamina D au mai multe șanse de a face infecții respiratorii, în timp ce copiii expuși la lumina soarelui par să aibă mai puține infecții respiratorii.
-Adulții care au un nivel scăzut de vitamina D au mai multe șanse să raporteze că au avut recent o tuse, o răceală sau o infecție a tractului respirator superior.

Având în vedere acestea, un studiu pe școlari japonezi a testat dacă administrarea zilnică de suplimente de vitamina D ar preveni gripa sezonieră. Procesul a urmărit aproape 340 de copii timp de patru luni în timpul sezonului de gripă de iarnă. Jumătate dintre participanții la studiu au primit pastile care conțineau 1.200 UI de vitamina D; cealaltă jumătate a primit pastile placebo. Cercetătorii au descoperit că ratele gripei de tip A în grupul cu vitamina D au fost cu aproximativ 40% mai mici decât în grupul placebo.
Mai mult, o meta-analiză a datelor despre participanți individuali a indicat că administrarea zilnică sau săptămânală de vitamina D scade riscul de infecții respiratorii acute. Acest efect a fost deosebit de proeminent pentru persoanele foarte deficiente.

De asemenea, studiile publicate anterior au arătat că nivelul de vitamina D3 a fost scăzut la pacienții cu COVID-19. Unul dintre cei mai importanți factori în severitatea COVID-19 ar fi răspunsul inflamator. Este bine documentat faptul că furtuna inflamatorie de citokine crește severitatea COVID-19. Furtuna de citokine rezultă din dereglarea sistemului imunitar înnăscut cu o revărsare de citokine și chemokine proinflamatorii, ceea ce duce la activarea anormală a căii imune adaptative. Se cunoaște faptul că vitamina D3 are funcții imunomodulatoare și joacă un rol antiinflamator, în special în infecțiile virale. Prin urmare, un studiu foarte recent a fost conceput pentru a investiga rolul posibil al deficienței de Vitaminei D3 în imunitatea înnăscută a pacienților cu COVID-19. Rezultatele studiului, care a inclus 180 de participanți, au arătat că pacienții care au primit Vitamina D3 au fost recuperați din spital în medie cu 5 zile mai devreme decât cei care nu au primit vitamina D3. Prin urmare, au afirmat autorii studiului, consumul de Vit D3 ca supliment zilnic ar fi o sugestie rezonabilă pentru a crește puterea imunității organismului. (Nasser și colab., 2021)

Vitamina D - intră în compoziția capsulelor Fares - Zinc+D3. O capsulă conține 15 mg zinc și 2000 U.I. vitamina D3 din surse naturale.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri