×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Vitamina C naturală

Articole

             Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, este o vitamină solubilă în apă care oferă multe beneficii pentru sănătate. Nu poate fi realizată de corpul nostru, deci trebuie consumată zilnic. Există multe surse naturale de vitamina C, și anume fructe și legume care vă pot ajuta să creșteți aportul zilnic. Doza zilnică recomandată pentru un adult este 80 mg.intareste imunitatea

Vitamina C joacă un rol important în buna funcționare a funcțiilor biologice, precum producția de colagen, L-carnitină, dar și alți neurotransmițători. De asemenea, susține metabolizarea proteinelor și are proprietăți antioxidante, fiind de ajutor în protejarea celulelor împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.

Un studiu a comparat in vivo efectele unui aliment bogat în vitamina C (80 mg) cu acidul ascorbic izolat în doza de 1250 mg şi a arătat că alimentul bogat în vitamina C a produs cea mai mare creştere a nivelului de antioxidanţi din sânge (bioflavonoidele şi alţi factori alimentari sunt responsabili). Este posibil ca acidul ascorbic sintetic să aibă efecte antioxidante doar in vitro, nu şi in vivo. Efectele pozitive ale vitaminei C s-au observat în urma consumului de alimente şi legume bogate în vitamina C, adică din surse naturale. Vitamina C naturală are capacitate de absorbţie a radicalilor de oxigen de15 ori mai bună decât cea de sinteză.

Acidul ascorbic din suse naturale, se regăsește în comprimatele masticabile, Vitamina C naturală 100%, din fructe de acerola, coacăze, măceșe și afine. Un comprimat conţine 100 mg Vitamina C, asigurând 125% din valoarea nutriţională de referinţă. VITAMINA C contribuie la: funcţionarea normală a sistemului nervos, reducerea oboselii şi extenuării, protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, metabolismul energetic normal, creşte absorbţia fierului.

Bibliografie

1.http://www.doctorsresearch.com/articles4.html

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.