×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Vermicin sirop

Sfaturi Practice

Siropul conţine o reţetă complexă de plante medicinale cu spectru larg de acţiune asupra organismelor dăunătoare (paraziţi, bacterii) din tractul digestiv. Acestea luptă împotriva paraziţilor prin inhibarea dezvoltării lor şi inducerea mortalităţii, cu rezultate vizibile din primele 10 zile de la administrare.

Evaluarea eficienţei siropului la copii a demonstrat ameliorarea simptomatologiei la 77%, după 10 zile de tratament, fiind bine tolerat. Este un produs agreat şi de copii, fiind recomandat de la vârsta de 1 an, nu produce constipaţie şi efecte adverse asupra ficatului.

Extractul de fructe de coriandru are efect antiparazitar puternic, astfel induce mortalitatea paraziţilor până la 85%. Asociat cu celelalte ingrediente din sirop, distruge paraziţii din primele 10 zile de administrare.

Frunzele de boldo participă şi ele la acţiunea antiparazitară datorită componentului activ, ascaridol din uleiului esenţial. În plus, combate spasmele musculaturii netede a intestinelor.

Fructele de anason din compoziţia siropului au efect antispastic puternic atribuit uleiului esenţial care relaxează musculatura netedă intestinală prin antagonizarea efectului acetil-colinei, respectiv prin inhibarea ATP-azei membranare sodiu-dependente. De asemenea, uleiul esenţial are şi activitate antimicrobiană asupra unui spectru larg de microorganisme patogene.

În medicina tradiţională, frunzele de nuc erau folosite datorită efectului antiparazitar, dar în ultimii ani, cercetătorii au dovedit acest efect în studiile pre-clinice după administrarea frunzelor de nuc sub diferite forme. Acestea au redus semnificativ numărul de paraziţi din organism datorită prezenţei juglonei şi a uleiului volatil.

Extractul apos de iarbă mare are efect antiparazitar intestinal asupra limbricilor (Ascaris lumbricoides), distrugând atât larvele infecţioase, în mai puţin de 40 zile, cât şi ouăle lor în 20 zile de tratament, fiind astfel un agent natural în cazul limbricilor intestinali.

Tinctura de propolis din compoziţia siropului s-a dovedit eficientă în tratamentul giardiozei la peste 50% din cazuri, atât la copii, cât şi la adulţi, fără să producă vreun efect advers.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.