Sfaturi Practice
 
 

Vermicin forte capsule moi

17198654_10154990809903211_1614468140_n

Formulă elaborată de Cornelia Decu Chaumont

Reprezintă alternativa naturală, fără reacţii secundare, fiind bine tolerate în cazul parazitozelor  intestinale. Capsulele cu uleiuri esenţiale au fost testate la 20 pacienţi cu parazitoze intestinale. Au produs negativarea examenului coproparazitologic la 90% din cazuri şi ameliorarea simptomatologiei la toţi pacienţii. Produsul este util şi în cazul muşcăturilor de căpuşe, pentru eliminarea microorganismelor potenţial patogene transmise de către acestea sau înlăturarea efectelor nedorite provocate de acestea.

Uleiul esenţial de arbore de camfor din compoziţia capsulelor, chemotipat în cineol şi linalool a demonstrat o acţiune anti-parazitară împotriva Giardia lamblia, fiind capabil să distrugă toţi paraziţii. Aceste principii active nu au efecte nedorite asupra celulelor la mamifere şi acţionează prin inducerea sintezei oxidului nitric de către macrofage, care stimulează mecanismul de distrugere a uleiului asupra parazitului.

Ştiaţi că uleiul esenţial de tea tree este un remediu natural de mare ajutor în parazitozele intestinale, distrugând celulele protozoarelor în procent de 50% până la 100%? principiul activ responsabil de această acţiune este terpinen-4-ol, care pe lângă acţiunea antihelmintică, are şi efect antibacterian pe bacteriile care produc infecţii gastro-intestinale.

Studiile au arătat faptul că uleiurile esenţiale de scorţişoară şi scorţişoară chinezească, care conţin, în principal aldehidă cinamică, au activitate antihelmintică, fiind benefică în tratarea giardiazei, unde acţionează prin reducerea semnificativă a chisturilor în fecale şi a trophozoiţilor intestinali; şi în tratarea ascaridiozei (produsă de parazitului uman Ascaris lumbricoides), unde acţionează prin paralizia helminţilor în 18 ore şi moartea lor în 24 ore. În plus, uleiurile esenţiale nu afectează activitatea macrofagelor şi nu produc efecte nedorite.

Uleiul esenţial de niaouli (Melaleuca quinquenervia) conţine 1,8-cineol, α-terpineol şi are efecte antiparazitare, acţionând atât prin distrugerea ouălor de paraziţi, cât şi prin inhibarea dezvoltării larvelor.

Uleiul esenţial de lemongrass are acţiune antimicrobiană datorită α-citralului şi este considerat sigur după administrare, fără să producă reacţii nedorite.

Cercetătorii au arătat că uleiul esenţial de eucalipt, în concentraţia de 0,15 ml/ml, are activitate antihelmintică comparabilă cu cea a substanţei de referinţă albendazol, la concentraţia de 10mg/ml  în cazul paraziţilor, datorită prezenţei borneolului, cineolului, care produs paralizia şi în final moartea paraziţilor.

S-a analizat acţiunea timolului, carvacrolului şi eugenolului din uleiul esenţial de şovârv asupra creşterii şi aderenţei parazitului Giardia lamblia. Studiile au arătat că cel mai activ principiu a fost timoulul (CI50 = 47 microg/ml), urmat de carvacrol (CI50 = 50 microg/ml) şi eugenol (CI50 = 131 microg/ml). Principiile active au inhibat aderarea trofozoiţilor G lamblia şi au ucis celulele paraziţilor în prima oră de la contactul parazitului cu uleiul esenţial. Astfel, uleiul esenţial de şovârv are acţiune puternică în cazul infecţiei cu Giardia.

Studiile au arătat faptul că eugenolul, din uleiul esenţial de nucşoară, la concentraţia CI(50)=101 μg/ml a produs inhibarea creşterii G. lamblia.  În plus, a inhibat aderarea trofozoiţilor după 3 ore de la contactul parazitului cu eugenolul şi nu a produs liza celulei. Principalele modificări morfologice au fost: modificarea formei celulare, prezenţa precipitatelor în citoplasmă,  vezicule autofagice, „curăţarea” nucleului şi a celulei. Aceste descoperiri arată că eugenolul este responsabil de activitatea anti-giardia.

Comentarii

 • Liviu Pirsan spune:

  Sper sa fie efficient !!! Deocamdata nu gasesc acest produs.

 • AMALIA spune:

  Tratamentul e si pentru adulti si ptr.copii si pe ce perioada. Cum se administreaza.

  • Specialist Fares spune:

   Se administreaza la adulti si copii peste 14 ani. La cei cu greutatea între 40 şi 60 kg se administreaza 1 capsulă pe zi.
   Adulţi cu greutatea de peste 60 kg: 2 capsule pe zi, la prânz şi seara.
   În ambele cazuri se administrează la 30 de minute după masă, cu un pahar de apă plată la temperatura camerei. Pe toată durata curei se recomandă scoaterea produselor lactate, a zahărului şi a produselor din făină albă din alimentaţie!
   Durata curei: 20 de zile. La nevoie se administrează încă o cură de 20 de zile.

 • orzescu cristina spune:

  cate zile trenuie urmat tratamentul cu vermicin forte capsule?

 • Cora Goanta spune:

  Pentru copii e indicat?

  • Specialist Fares spune:

   Se poate administra pentru copii cu varsta peste 14 ani. La cei cu varsta mai mica, dar peste 6 ani se pot administra capsulele Vermicin cate 1 capsula de 3 ori pe zi, 2 saptamani. Se poate asocia si siropul Vermicin cate 1 lingurita de 3 ori pe zi si solutia Biomicin cate 2 picaturi la o lingurita de sirop de 3 ori pe zi.

 • Monica spune:

  Ar fi bun si pentru copilasi de trei ani? Multumesc frumos!

  • Specialist Fares spune:

   Pentru copii de peste 3 ani se administreaza siropul Vermicin, cate 1 lingurita de 3 ori pe zi, solutia Biomicin cate 1-2 picaturi la o lingurita de sirop de 3 ori pe zi, in cure de 2 saptamani cu o saptamana pauza.

 • Gabriela Apostol spune:

  Am avut si am incredere in produsele Fares .Succes pe mai departe !

Asocieri recomandate
Articole recomandate
Vermicin forte capsule moi

Cauze și soluții pentru sindromul mâinilor și picioarelor reci

Ai în permanență senzația de frig la nivelul membrelor superioare și inferioare? Cel mai probabil suferi de sindromul mâinilor și picioarelor reci, problemă care se agravează acum, iarna. Există mai multe soluții pentru a diminua în mod natural disconfortul. Cauze Persistența mâinilor și picioarelor reci, indif

citește mai departe

 
Vermicin forte capsule moi

Cele mai puternice antibiotice date de natură

Te confrunți cu o infecție respiratorie, urinară, digestivă sau la nivelul pielii? Înainte de a da fuga la farmacie să cumperi antibiotice de sinteză, află că și natura îți oferă soluții eficiente. Vindecă rapid, sunt bine asimilate de organism și nu au efecte adverse. Iată-le pe cele mai puternice antibiotice naturale.

citește mai departe

 
Vermicin forte capsule moi

6 greșeli pe care le fac părinții iarna

Din dorința de a-și proteja copilul de frig, de eventualele răceli, mulți părinți devin hiperprotectori: îl înfofolesc pe cel mic cu 3 perechi de șosete, 5 pulovere și fular la gură, sau evită să-l scoată afară, la aer, încălzesc prea mult încăperile și multe altele. Toate acestea mai mult rău fac. Anumite lucruri menite să ț

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!