Discută cu
medicul Fares
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Vermicin forte capsule moi

Sfaturi Practice

Formulă elaborată de Cornelia Decu Chaumont

Reprezintă alternativa naturală, fără reacţii secundare, fiind bine tolerate în cazul parazitozelor  intestinale. Capsulele Vermicin Forte cu uleiuri esenţiale au fost testate la 20 pacienţi cu parazitoze intestinale. Au produs negativarea examenului coproparazitologic la 90% din cazuri şi ameliorarea simptomatologiei la toţi pacienţii. Produsul este util şi în cazul muşcăturilor de căpuşe, pentru eliminarea microorganismelor potenţial patogene transmise de către acestea sau înlăturarea efectelor nedorite provocate de acestea.

Uleiul esenţial de arbore de camfor din compoziţia capsulelor, chemotipat în cineol şi linalool a demonstrat o acţiune anti-parazitară împotriva Giardia lamblia, fiind capabil să distrugă toţi paraziţii. Aceste principii active nu au efecte nedorite asupra celulelor la mamifere şi acţionează prin inducerea sintezei oxidului nitric de către macrofage, care stimulează mecanismul de distrugere a uleiului asupra parazitului.ulei esential

Ştiaţi că uleiul esenţial de tea tree este un remediu natural de mare ajutor în parazitozele intestinale, distrugând celulele protozoarelor în procent de 50% până la 100%? principiul activ responsabil de această acţiune este terpinen-4-ol, care pe lângă acţiunea antihelmintică, are şi efect antibacterian pe bacteriile care produc infecţii gastro-intestinale.

Studiile au arătat faptul că uleiurile esenţiale de scorţişoară şi scorţişoară chinezească, care conţin, în principal aldehidă cinamică, au activitate antihelmintică, fiind benefică în tratarea giardiazei, unde acţionează prin reducerea semnificativă a chisturilor în fecale şi a trophozoiţilor intestinali; şi în tratarea ascaridiozei (produsă de parazitului uman Ascaris lumbricoides), unde acţionează prin paralizia helminţilor în 18 ore şi moartea lor în 24 ore. În plus, uleiurile esenţiale nu afectează activitatea macrofagelor şi nu produc efecte nedorite.

Uleiul esenţial de niaouli (Melaleuca quinquenervia) conţine 1,8-cineol, α-terpineol şi are efecte antiparazitare, acţionând atât prin distrugerea ouălor de paraziţi, cât şi prin inhibarea dezvoltării larvelor.

Uleiul esenţial de lemongrass are acţiune antimicrobiană datorită α-citralului şi este considerat sigur după administrare, fără să producă reacţii nedorite.

Cercetătorii au arătat că uleiul esenţial de eucalipt, în concentraţia de 0,15 ml/ml, are activitate antihelmintică comparabilă cu cea a substanţei de referinţă albendazol, la concentraţia de 10mg/ml  în cazul paraziţilor, datorită prezenţei borneolului, cineolului, care produs paralizia şi în final moartea paraziţilor.

S-a analizat acţiunea timolului, carvacrolului şi eugenolului din uleiul esenţial de şovârv asupra creşterii şi aderenţei parazitului Giardia lamblia. Studiile au arătat că cel mai activ principiu a fost timoulul (CI50 = 47 microg/ml), urmat de carvacrol (CI50 = 50 microg/ml) şi eugenol (CI50 = 131 microg/ml). Principiile active au inhibat aderarea trofozoiţilor G lamblia şi au ucis celulele paraziţilor în prima oră de la contactul parazitului cu uleiul esenţial. Astfel, uleiul esenţial de şovârv are acţiune puternică în cazul infecţiei cu Giardia.

Studiile au arătat faptul că eugenolul, din uleiul esenţial de nucşoară, la concentraţia CI(50)=101 μg/ml a produs inhibarea creşterii G. lamblia.  În plus, a inhibat aderarea trofozoiţilor după 3 ore de la contactul parazitului cu eugenolul şi nu a produs liza celulei. Principalele modificări morfologice au fost: modificarea formei celulare, prezenţa precipitatelor în citoplasmă,  vezicule autofagice, „curăţarea” nucleului şi a celulei. Aceste descoperiri arată că eugenolul este responsabil de activitatea anti-giardia.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.