facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2012-07-29
Vizualizari: 863
Comentarii: 0
Vara 2012 Cod roşu de caniculă. Tensiunea arterială creşte!

Ţine “la rece” hipertensiunea arterială şi hipercolesterolemia cu ajutorul plantelor medicinale

Există persoane care suferă în mod constant de dereglări ale tensiunii arteriale şi persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situaţie, vara este anotimpul în care această afecţiune este mai des întâlnită decât în restul anului, deoarece temperaturile ridicate constituie unul din factorii declanşatori ai  creşterii valorilor tensionale.

Zilele caniculare pot crea serioase probleme de sănătate cardiacilor. Organismul uman este creat pentru a-şi menţine o temperatură constantă de 37 de grade, indiferent de temperatura din aer. De aceea, în zilele fierbinţi de vară creşte riscul declanşării accidentelor  vasculare cerebrale şi al agravării insuficienţei cardiace.

Un european din doi suferă de hipertensiune

Societatea Europeană de Hipertensiune şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la faptul că hipertensiunea arterială face tot mai multe victime.

În România, bolile cardiovasculare nu numai că se menţin de mulţi ani ca prima cauză de mortalitate dar, în ultima perioadă, s-a înregistrat şi creşterea incidenţei acestora, aproximativ 40 din 100 de persoane examinate suferă de boli cardiovasculare, conform unui studiu realizat de Societatea Română de Cardiologie.

Principala cauză a creşterii numărului bolilor cardiovasculare în România o reprezintă modificarea stilului de viaţă din ultima perioadă, creşterea consumului de alimente cu încărcătură calorică mare, ceea ce favorizează înmulţirea cazurilor de obezitate şi tulburări metabolice. Totodată, incidenţa mare a fumatului, sedentarismul şi sporirea stresului cotidian sunt factori care îşi pun amprenta asupra sănătăţii inimii.

Plantele medicinale - recomandate hipertensivilor

În normalizarea valorilor tensiunii arteriale, plantele medicinale acţionează prin mai multe  mecanisme: pe de-o parte scad frecvenţa cardiacă şi induc vasodilatatie fie la nivelul arterelor mari, fie la nivelul circulaţiei periferice şi pe de altă parte scad tensiunea arterială şi colesterolul, avâd şi efect diuretic.

Capsulele Tensiune au în componenţă vâsc, talpa gâştei, saschiu, usturoi şi măslin şi sunt eficiente în tratarea hipertensiunii arteriale – stadiul I, hipertensiunea de stres a tinerilor, hipertensiunea arterială esenţială apărută în preajma menopauzei şi hiperetensiunea oscilantă a vârstnicilor. Este recomandată administrarea în doze de 1 capsulă de 3 ori pe zi. Preţul aproximativ este de 22 lei.

Pentru un plus de eficienţă, tratamentul natural poate fi completat cu Ceaiul T-Tensiune, în a cărui componenţă se găsesc plante precum troscot, tarhon, sunătoare şi roiniţă, sau cu Ceaiul Tensiune, ce conţine păducel, traista ciobanului, talpa gâştei, lavandă şi măslin. Se recomanadă un consum de 2-3 căni pe zi. Ceaiurile diferă în funcţie de condiţionare (pungă sau plic) şi au preţul de 4 lei.

Capsulele Diuretic, în a căror componenţă se regăsesc plante medicinale precum traista ciobanului, mesteacăn, sulfina, troscot şi pir, au proprietăţi diuretice, hipotensoare, diaforetice, vasodilatatoare coronariene şi anticoagulante, fiind recomandate în tratamentul hipertensiunii arteriale. În acelaşi timp, plantele aduc un aport deosebit de săruri minerale, împiedicând spolierea organismului.

Capsulele şi ceaiul Diuretic, gama Tradiţii, sunt recomandate în tratarea retenţiei hidro-saline (edeme) şi hipertensiunii arteriale, în doze de 1-2 capsule de 3 ori pe zi, între mese. Evaluarea eficienţei terapeutice a evidenţiat reducerea valorilor tensionale şi ameliorarea până la dispariţie a edemelor. Preţul pentru Capsule Diuretic este de 15 lei, iar pentru ceaiul Diuretic este de 8 lei.

 „Nivelul optim al colesterolului LDL se situează sub valoarea de 130 mg/dL. Creşterea valorilor colesterolului reprezintă un factor de risc crescut în bolile cardio-vasculare.Tratamentul hipercolesterolemiilor cu plante medicinale aduce numeroase beneficii, favorizează metabolizarea colesterolului la nivel hepatic, scade absorbţia grăsimilor la nivel intestinal, dizolvă depozitele de colesterol şi lipide, fără a leza celula hepatică aşa cum se întâmplă în tratamentul  clasic.”, a explicat dr. Carmen Nonn.transforma colesterolul in acizi biliari.

Capsulele COLESTEROL au în componenta plante active precum rostopasca, păpădie, pătlagina, extract de frunze de maslin şi extract de anghinare, fiind recomandate în tratarea hipercolesterolemiei, dislipidemiei şi hipertensiunii arteriale. Se recomandă administrarea a 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, înainte de mese. Pretul unei cutii cu 60 de comprimate este de aproximativ 25 de lei.

Pentru evaluarea eficienţei terapeutice, capsulele COLESTEROL au fost administrate timp de 2 luni pe un eşantion de 103 pacienti cu probleme de dislipidemie (valoare crescută a grăsimilor în sânge). La finalul perioadei de test s-a constatat o scădere semnificativa a nivelului colesterolului la peste 79 dintre pacienţii evaluaţi (76,6% ).

Tinctura „COLESTEROL” cu extract de frunze de măslin, frunze de anghinare, rostopască, rizomi de ghimbir ş usturoi stimulează metabolismul lipidelor şi colesterolului, reduce biosinteza de colesterol în organism şi ajută metabolizarea colesterolului la nivel hepatic. Este recomandată în hipercolesterolemie, dislipidemie sau în prevenirea aterosclerozei în doză de 20-40 picături de 3 ori pe zi, între mese. Preţul este de aproximativ 13 lei.

Plantele din compoziţia ceaiului COLESTEROL (ceai verde, sulfină, păpădie, măceş, rozmarin, urzică, coada calului) au proprietăţi complexe: ceaiul verde împiedica sinteza şi absorbţia colesterolului şi lipidelor, poliholozidele şi taninurile din compoziţia sulfinei, rozmarinului şi măceşului reduc absorbţia lipidelor şi colesterolului la nivel intestinal, măceşul şi rozmarinul prin efectul antioxidant împiedică peroxidarea lipidelor, iar coada calului datorită saponozidelor favorizeaza eliminarea deşeurilor metabolice. Este recomandat în tratarea hipercolesterolemiei, hiperlipidemiei şi ateromatozei (depunerea de colesterol pe pereţi vaselor de sânge). Se beau 3-4 căni pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă. Durata unei cure obişnuite este de 6-8 săptămâni. Preţul unei cutii este de 4 lei.

Capsulele CALMOCARD cu plante de păducel, talpa gîştii, valeriană, roiniţă, măceş sunt  recomandate în tratarea cardiopatiei ischemice, hipertensiunii arteriale, în afecţiuni funcţionale cardiace manifestate prin palpitaţii, tahicardie, oscilaţii tensionale şi dureri precordiale. Este indicată administrarea a 1-2 capsule de 2-3 ori pe zi, între mese. Durata unei cure este de 3-6 luni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună. Preţul este de 18 lei.

Pentru completarea curei se recomandă ceaiul CALMOCARD la punga şi plic ce poate fi administrat de sine stătător sau asociat capsulelor TENSIUNE sau CALMOCARD. Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi între mese şi seara, durata unei cure obişnuite fiind de 2-3 luni. Preţul unei cutii este de aproximativ 4 lei.

Despre Laboratoarele Fares Bio Vital

Fares este astazi, la  peste  80 de ani de la  fondare, compania  cu capital integral romanesc  ce detine locul intai pe piata remediilor din plante medicinale din Romania.  Fares detine  in portofoliu  produse  pe baza de plante medicinale precum: ceaiuri, siropuri, uleiuri esentiale, unguente si creme, tincturi, capsule si comprimate.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri