facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-11-26
Vizualizari: 607
Comentarii: 0
Usturoiul, un veritabil medicament natural contra hipertensiunii arteriale

Pe cât e de răspândit în ţara noastră, pe cât de ieftin, pe atât este de preţios pentru sănătate. În urma unui studiu recent, s-a demonstrat că usturoiul are o mare putere în reducerea tensiunii arteriale, putând concura la acest capitol cu medicaţia alopată de ultimă generaţie.

Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante cu utilizare medicinală. Egiptenii, evreii, grecii şi romanii din Antichitate mâncau şi foloseau usturoiul, în scop medicinal, pentru o gamă amplă de afecţiuni. Ca dovadă, câteva papirusuri egiptene datând din anul 1500 î.Hr. făceau referire la 22 de tratamente pe bază de usturoi. Proprietăţile antibacteriene i-au fost descoperite oficial în anul 1858 de Louis Pasteur, puterea sa antitumorală i-a fost demonstrată în 1983 de Sidney Belman, de la clinica Universităţii New York, iar studii recente îi confirmă proprietăţile hipotensoare (care determină scăderea tensiunii arteriale).

Hipertensiunea arterială, numită "ucigașul tăcut", este o afecţiune extrem de periculoasă fiindcă, în primul rând, simptomele ei nu sunt întotdeauna prezente. Multe persoane nici măcar nu ştiu că o au. În al doilea rând, de multe ori duce la probleme ale  inimii, venelor şi arterelor, sub formă de crize, cheaguri, hemoragii, atacuri de cord sau chiar moartea subită, dacă nu e controlată.

Usturoiul este un medicament natural excelent pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Un nou studiu inovator, publicat în luna septembrie 2013 în „Pakistan Journal of  Pharmaceutical Sciences”, a arătat că el este cel puțin la fel de eficient ca medicaţia alopată de ultimă generație.

Timp de 24 de săptămâni, cercetătorii au administrat unui lot de pacienţi usturoi, iar unui alt lot beta-blocante (medicamente clasice). Tensiunea arterială a fost înregistrată în săptămânile 0, 12 şi 24. Rezultatele studiului au demonstrat efectele hipotensoare remarcabile ale usturoiului, comparativ cu beta-blocantele administrate în caz de hipertensiune arterială. Impresionant, nu? Practic, sunt puţine studii clinice în care o plantă medicinală este comparată cu medicaţia alopată. Iar în studiul de faţă, miza a fost foarte mare deoarece usturoiul este condiment culinar, relativ ieftin, în timp ce medicamentele chimice de ultimă generaţie, utilizate în hipertensiunea arterială, reprezintă o industrie de miliarde de euro.

Concluziile acestea ar trebui să deschidă noi orizonturi în schemele de tratament administrate hipertensivilor şi putem spera, de ce nu, ca usturoiul, pe lângă calităţile sale culinare, să fie prescris pe scară largă de medici.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri