facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-25
Vizualizari: 840
Comentarii: 0
Usturoiul – medicament natural contra hipertensiunii arteriale

Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante cu utilizare medicală. Câteva papirusuri egiptene datând din anul 1500 i.Hr. făceau deja referire la 22 de tratamente pe bază de usturoi.  Egiptenii, evreii, grecii şi romanii din Antichitate mâncau şi foloseau usturoiul, în scop medicinal, pentru o amplă gamă de afecţiuni.

În anul 1858, Louis Pasteur îi descoperea proprietăţile antibacteriene, iar în anul  1983, Sidney Belman, de la clinica Universităţii New York, dovedea puterea sa antitumorală. În prezent, studiile recente îi confirmă proprietătile hipotensoare.

Hipertensiunea arterială numită "ucigașul tăcut"este o afecţiune extrem de periculoasă fiindcă, în primul rând, simptomele ei nu sunt întotdeauna prezente – multe persoane nici măcar nu ştiu că o au – şi în al doilea rând, de multe ori duce la probleme ale  inimii, venelor şi arterelor, sub formă de crize, cheaguri, hemoragii, atacuri de cord sau chiar moartea subită, dacă nu e controlată.

Un nou studiu inovator, publicat în luna septembrie 2013 in „Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences” a arătat că usturoiul este cel puțin la fel de eficient ca medicaţia alopată de ultima generatie în reducerea tensiunii arteriale, la pacienţii diagnosticaţi cu hipertensiune arterială.

Cercetatorii au administrat pacienţilor cinci doze de usturoi (300/mg, 600/mg, 900/mg, 1200/mg, 1500/mg) la loturi diferite, comparativ cu betablocantele, timp de 24 săptămâni. Tensiunea arteriala a fost înregistrată în săptămânile 0, 12 şi 24.

Rezultatele studiului de faţă au demonstrat efectele hipotensoare remarcabile ale usturoiului, comparativ cu betablocantele administrate în caz de hipertensiune arterială.

Sunt puţine studii clinice în care o plantă medicinală este comparată cu medicaţia alopată. În studiul de faţă miza a fost foarte mare deoarece usturoiul este condiment culinar, relativ ieftin, în timp ce medicamentele chimice de ultimă generaţie utilizate în hipertensiunea arterială reprezintă o industrie de miliarde de euro.

Rezultatele studiului ar trebui să deschidă noi orizonturi în schemele de tratament administrate hipertensivilor, şi putem spera, de ce nu, că usturoiul, pe langă calitaţile sale culinare, să fie prescris pe scară largă de către medici.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri