facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-25
Vizualizari: 636
Comentarii: 0
Un fruct în tendințe – Rodia

Rodia (Punica granatum) este un arbore mic, foios, cu fructe bogate în vitamina C. Este puţin explorat la noi în ţară, însă în Asia şi America este  considerată una din plantele cele mai valoroase pentru sănătate.

Rodiile se bucură de un puternic simbolism, fiind prezente în multe din culturile lumii. În mormintele Egiptului antic au fost găsite urme de rodii, dovadă că vechii egiptenii erau îngropaţi având aceste fructe alături. În religia hindusă, rodia este un simbol al prosperitătii şi al fertilităţii. Totodată, rodia a fost emblema personală a ţinutelor regale ale Caterinei de Aragon, soţia lui Henric al VIII (regele Angliei), iar în Grecia există obiceiul de a sparge o rodie de pământ de Anul Nou şi cu ocazia fiecarei nunţi.

Deoarece rodia are un conţinut foarte mare în antioxidanţi, este recomandat în curele de slăbire, prin accelerarea arderii grăsimilor şi accelerarea metabolismului. Tot prin conţinutul mare de antioxidanţi, s-a demostrat ştiinţific că rodia are capacitatea de a preveni cancerul de prostată.

Un studiu clinic fără precedent a demonstrat că după 6 luni de tratament cu un amestec format din rodie, ceai verde, turmeric şi broccoli, PSA-ul din corp (o proteină ce indică prezenţa cancerului de prostata), este cu 63% mai mic în rândul bărbaţilor trataţi cu acest amestec decât în rândul celor ce primiseră o produs placebo.

De asemenea, spre deosebire de alte fructe, rodia este recomandată şi persoanelor care suferă de diabet.

Datorita punicalaginei din compoziţia sa, rodia are un efect benefic asupra inimii, fiind utilă persoanelor care au o tensiune arterială ridicată, cât şi celor cu un nivel crescut al colesterolului.

Pe langă vitamina C, rodiile mai conţin flavonoide, vitamina B, acid pantotenic, potasiu, polifenoli, vitamina K, fier, fibre, fosfor, calciu, fier, magneziu, fiind astfel recomandat şi în anemii şi stări de astenie.

Rodiile conţin de trei ori mai multi antioxidanti decât vinul roşu sau ceaiul verde, considerate până nu demult cele mai bogate surse de antioxidanţi.

Așa că, data viitoare când vă faceți lista de cumpărături, nu uitați să treceți și o rodie!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri