Hidratarea în vreme de canicula și umiditate scăzută se face cu apă sau ceaiuri calde, fructe cu conținut crescut de apă și nu cu apă sau băuturi cu gheața, deoarece acestea pot produce disconfort digestiv, vasoconstricție periferică și înrăutăți răcirea corpului; creșterea temperaturii corpului, în aceste condiții, poate crea probleme suferinzilor de boli cardiovasculare, digestive.
Celor care au valori peste normal, ale tensiunii arteriale, le recomand ceaiul Tensiune la pungă și plic, cu păducel, traista ciobanului, talpa gâștei, lavandă, măslin, toscot și hibiscus. Plantele medicinale din compoziţia acestui ceai au efect hipotensor, diuretic, ușor sedativ şi hipocolesterolemiant. Se recomanadă consumarea a 2 - 3 căni pe zi.
Și pentru că am amintit de fructe, pepenele roșu este util atât pentru hidratare cât și pentru rolul ușor hipotensor.
Mark Twain spunea: "Cand cineva gustă pepenele rosu știe ce mănâncă îngerii". Acesta este perfect pentru zilele de vară. Conține pe lângă 90% apă, vitamina A, C și din grupul B. De asemenea conține potasiu necesar pacienților care folosesc diuretice și licopen (de 1, 5 ori mai mult decât roșiile). Acesta are efect antioxidant și reduce riscul dezvoltării afecțiunilor cardiovasculare.
Iată 2 soluții naturale și plăcute pentru a ne ține sub control valorile tensiunii arteriale.