×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Implicațiile terapeutice ale uleiurilor esențiale în infecțiile urinare

Articole

Uleiurile esențiale sunt un amestec complex de componente organice volatile ale materiei vegetale parfumate care contribuie la gustul și parfumul plantei. Pot fi extrase din orice parte a plantei prin distilare cu abur sau presare la rece; randamentul uleiului esențial este afectat de condițiile de mediu și de procesele de distilare.

Acestea au numeroase acțiuni terapeutice, dintre care cele mai importante sunt: antimicrobiene și antiinflamatoare. S-a arătat că uleiurile esențiale acționează prin perturbarea membranei celulare, provocând scurgeri de componenți din celula bacteriană. Printre cele mai puternice uleiuri antimicrobiene se numără cel de scorțișoară, șovârv, cimbru, tea tree, cuișoare, care au spectru larg de acțiune inclusiv pe bacteriile rezistente la antibiotice, ce produc infecții cu diferite localizări în organism.

Mai multe studii microbiologice au demonstrat că asocierea uleiurilor esențiale produce un efect sinergic. Pentru confirmarea acestui lucru am realizat mai multe teste pe uleiurile esențiale individuale sau combinate în diferite proporții, cu scopul de a găsi cea mai puternică asociere de uleiuri eficiente în distrugerea bacteriilor răspunzătoare de infecțiile urinare.

În urma testelor s-a arătat că cele mai puternice uleiuri esențiale sunt: șovârvul, scorțișoara și cimbrul, iar asocierea acestora determină un efect sinergic ce are capacitate bactericidă asupra germenilor de la nivelul tractului urinar (E. coli, Klebsiella, Enterobacter, Enterococi, Pseudomonas, Acinetobacter, Proteus).

Această formulă originală din 3 uleiuri esenţiale se regăsește în produsul Biomicin urinar capsule moi, adresat persoanelor cu infecții urinare de cauză bacteriană, cu eficiență clinică de 95,45% ca unic tratament pentru negativarea germenilor de la nivelul tractului urinar. Biomicin Urinar nu afectează flora intestinală și nu are efecte secundare hepatice.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.