×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Uleiurile esențiale de eucalipt și niaouli – eficiente în virozele respiratorii actuale.

Articole

antiseptic al gurii si gatului

Toate speciile de eucalipt conțin 1,8 cineol, compus care le conferă aroma specifică și proprietățile. Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât aroma uleiului esențial este mai specifică eucaliptului. Cele mai utilizate în aromaterapie sunt speciile de Eucalyptus globulus și Eucalyptus radiata.

Uleiul esenţial din Melaleuca viridiflora, cunoscut sub denumirea de ulei de Niaouli este și el bogat în 1,8 cineol, având o reputaţie similară uleiului de eucalipt. Este utilizat tradiţional pentru efectele sale prompte în infecțiile și inflamațiile căilor respiratorii.

1,8 cineolul este așadar compusul majoritar, reponsabil de acțiunea terapeutică a uleiurilor esențiale cu tropism respirator precum speciile de eucalipt și niaouli. Cineolul are efect expectorant, antiviral, antibacterian și anti-inflamator în caz de răceală, gripă, bronșită și astm bronșic, afecțiuni în care simptomul nelipsit este tusea.

Cercetări recente, din anul 2020, efectuate in silico (pe computer) au arătat că 1,8 cineol are un potențial terapeutic serios, acționând ca un inhibitor al unei proteine (3CLpro)​​esențiale pentru supraviețuirea SARS-COV-2. [1, 2]

antiseptic al cailor nazale

Regăsiți uleiul esențial de niaouli în formula capsulelor Biosept Forte, alături de alte uleiuri esențiale cu acțiune antivirală, eficiente încă din stadiul incipient al virozelor respiratorii.

Uleiul esențial de eucalipt intră în compoziția comprimatelor de supt Biosept Plus și a soluției Biosept nazal, roll-un, produse utile atât pentru oprirea infecțiilor virale la poarta de intrare bucală sau nazală, cât în caz de dureri de gât sau nas înfundat.

Bibliografie

1.Khadija Bary. Essential oils a challenge against Covid-19: Review. Journal of Analytical Sciences and Applied Biotechnology. ISSN: 2665-8488 2021, Vol. 3, Issue 1 Pages: 1-6

2.Sharma, A.D.; kaur, I. (2020). Eucalyptol (1,8 cineole) from Eucalyptus Essential Oil a Potential Inhibitor of COVID 19 Corona Virus Infection by Molecular Docking Studie. s, 2020030455

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.