facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-01-14
Vizualizari: 1666
Comentarii: 0
Uleiuri esențiale cu proprietăți expectorante

Tusea grasă (expectorația) este manifestarea unei congestii a căilor respiratorii. Alergiile și fumatul pot fi responsabile, dar cauza principală rămâne infecțiile bacteriene și virale precum bronșita. Agenții patogeni irită tractul respirator și conduc la o hipersecreție de mucus, menită să protejeze pereții bronhiilor și ai traheei.  Medicamentele utilizate în general sunt folosite pentru a facilita această tuse. Acțiunea lor face ca mucusul să se subțieze și să stimuleze expulzarea acestuia din tractul respirator. O sinergie a uleiurilor esențiale cu virtuți expectorante și mucolitice face așadar eliminarea acestei tuse enervante.    linisteste starile de agitatie

Uleiul esențial de dafin este unul dintre cele mai potrivite uleiuri esențiale pentru tratarea tusei grase. Conține două molecule volatile a căror acțiune este foarte cautată: alfa-pinen și 1,8-cineol. Prima funcționează în mod specific prin reglarea hipersecreției bronșice, iar cineolul oferă o acțiune expectorantă, adică va stimula eliminarea și expulzarea mucusului din tractul respirator.

În cazul tusei grase, uleiul esential de eucalipt are proprietati foarte interesante. Foarte bogat in 1,8-cineol, este mucolitic si expectorant, ceea ce înseamna că subțiază mucusul si permite expulzarea acestuia în afara căilor respiratorii.

Uleiul esențial de lavanda spic are acțiune antivirală, expectorantă, antiinflamatoare, mucolitică. Dizolvă si lichefiază mucusul blocat în căile respiratorii (bronhii), așadar facilitează tusea și expectorația, datorită componentelor: 1,8-cineol și linalool.

Trans-anetolul din uleiul de anason și fenicul este util de obicei în bronșită, deoarece are proprietăți expectorante, spasmolitice respiratorii, dar și antiinfecțioase. În plus, stimularea glandelor respiratorii de către alfa-pinen, din aceste 2 uleiuri, provoacă imediat o senzație de curățare a căilor respiratorii.

Uleiul esențial de oregano este foarte concentrat în carvacrol, timol, paracimen. Aceste molecule îi conferă acțiune antibacteriană cu spectru larg: fenolii sunt cele mai puternice molecule antiinfecțioase: ucid direct germenii prin distrugerea membranei celulare și mucolitică: acest ulei esențial ajută la subțierea secrețiilor acumulate în învelișurile mucoase. Eliberează căile respiratorii, ușurând expectorația și respirația.

Aceste uleiuri esențiale se regăsesc asociate, într-o sinergie eficientă pentru eliminarea tusei productive, în cadrul infecțiilor respiratorii acute și cronice,  în produsul Plantusin ușurează expectorația, capsule moi.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri