facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-11-15
Vizualizari: 1176
Comentarii: 0
Uleiul esențial mușețel roman - calmant general

Distonia neurovegetativă, sau disfuncția autonomă, este o afecțiune în care sistemul nervos autonom (vegetativ) nu funcționează corespunzător. Persoanele care suferă de aceasta au simptome inexplicabile. Simptomele pot fi chiar foarte variate din cauza multiplelor funcții care pot fi afectate de această tulburare, constând în general în dureri de cap, sincope, oboseală cronică, fibromialgie, tulburări digestive, oboseală, slăbiciune, amețeli și leșin și multe altele. Ea mai implică o mișcare hiperkinetică cu contracții musculare susținute sau repetitive.reduce starea de agitatie

Mușețelul roman a fost folosit ca plantă medicinală din Evul Mediu. Planta a fost inclusă pentru prima dată în Farmacopeea din Württemberg (1741) ca un carminativ, analgezic, diuretic și ajutor digestiv (Lukacs, 1990). În medicina populară din diferite regiuni ale Europei, mușețelul roman a fost utilizat pentru numeroase afecțiuni, inclusiv dispepsie, flatulență, greață și vărsături, anorexie, vărsături în sarcină, dismenoree și în special pentru crampe gastrointestinale și dispepsie flatulentă asociată cu stres mental.

Florile uscate ale soiului cultivat cu flori duble ale speciei sunt oficiale în Farmacopeea Europeană. Încorporarea plantei în produsele medicinale tradiționale pe bază de plante a fost recunoscută de Agenția Europeană pentru Medicamente. Farmacopeea britanică de plante medicinale indică utilizarea sa ca și carminativ, antiemetic, antispastic și sedativ (Farmacopeea britanică a plantelor, 1971).

Un studiu recent a arătat că uleiul esențial de mușețel roman, produs prin distilare cu abur, are efecte psihostimulante. Umezu et al., 2017 au identificat și studiat efectele constituenților uleiului esențial de mușețel roman asupra sistemului nervos central la șoareci. Au fost detectați mai mulți compuși majori dar și minori responsabili de efect. În plus, se știe că apigenina contribuie în mod semnificativ la efectele sedative și anxiolitice ale extractelor apoase de mușețel roman prin legarea de receptorii GABAA (Viola și colab., 1995; Umezu și colab., 2017). În plus, Umezu (2012) a arătat anterior efectele stimulatoare ale uleiului esențial de mușețel roman asupra sistemului nervos central.

Aceste studii aduc date științifice în sprijinul explicării mecanismelor de acțiune care stau la baza utilizării tradiționale a mușețelului roman, ca și calmant general.

Acest ulei esențial se regăsește în produsul 100% natural, Distonoplant ulei roll-on, care contribuie la regăsirea stării de calm în situatii de stres, doar pentru uz extern. Se aplică la incheietura mâinii și se inhalează sau la nivelul tâmplelor și se masează ușor.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri