facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-03-10
Vizualizari: 799
Comentarii: 0
Uleiul esențial de șovârv - o alternativă la antibioterapie în cazul infecțiilor urinare

Oregano sau șovârvul (Origanum vulgare) este o plantă care face parte din familia mentei (Labiatae). A fost considerată o marfă prețioasă a plantelor de peste 2.500 de ani în medicamentele populare care au apărut pe tot globul. Are o utilizare foarte îndelungată în medicina tradițională pentru tratarea răcelii, indigestiei si stomacului deranjat.

Găsit în Marea Mediterană, în multe părți ale Europei și în Asia de Sud și Centrală, oregano de calitate medicinală este distilat pentru a extrage uleiul esențial din plantă, unde se găsește o concentrație mare de constituenți activi ai plantei. Este nevoie de peste 1.000 de kilograme de oregano sălbatic pentru a produce doar 1 kg de ulei esențial de oregano, de fapt.

Când este transformat într-un supliment medicinal sau ulei esențial, oregano este adesea numit „ulei de oregano”. După cum am menționat mai sus, uleiul de oregano este considerată o alternativă naturală la antibioticele prescrise. Conține doi compuși puternici numiți carvacrol și timol, ambii s-au dovedit în studii ca având proprietăți antibacteriene și antifungice puternice.

Uleiul de oregano este compus în principal din carvacrol, în timp ce studiile arată că frunzele plantei conțin o varietate de compuși antioxidanti, cum ar fi fenoli, triterpene, acid rosmarinic, acid ursolic și acid oleanolic. Uleiul de oregano s-a dovedit a fi un ulei esențial puternic, derivat din plante, care poate rivaliza cu antibioticele atunci când vine vorba de tratarea sau prevenirea diferitelor infecții. De fapt, are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.

În plus, uleiul esențial de oregano nu provoacă multe dintre efectele secundare dăunătoare care sunt atribuite în mod obișnuit utilizării ridicate a antibioticelor - cum ar fi riscul crescut de rezistență la antibiotice,A20 cps moi Biomicin Urinar sănătatea intestinală precară din cauza distrugerii bacteriilor probiotice benefice, absorbția redusă a vitaminelor și sindromul intestinului permeabil datorat leziunii mucoasei tractului gastrointestinal.

Escherichia coli și Enterococcus spp. sunt cei mai frecvenți agenți asociați infecțiilor urinare. Având în vedere problema crescândă a rezistenței la mai multe antibiotice, scopul acestui studiu a fost de a investiga activitatea antimicrobiană a uleiurilor esențiale de anason stelat, busuioc, șovârv, serlai și cimbru împotriva tulpinilor multirezistente de Escherichia coli, Enterococcus spp izolate. Rezultatele studiului au arătat că uleiurile esențiale de oregano și cimbru au fost cele mai puternice împotriva tuturor tulpinilor testate.

Uleiul esențial de șovârv, alături de cel de cimbru și scorțișoară se regăsesc în formula 100% naturală a produsului Biomicin urinar capsule moi, recomandat persoanelor cu infecţii urinare de cauză bacteriană.

1.Ebani VV, Nardoni S, Bertelloni F, Pistelli L, Mancianti F. Antimicrobial Activity of Five Essential Oils against Bacteria and Fungi Responsible for Urinary Tract Infections. Molecules. 2018 Jul 9;23(7):1668. doi: 10.3390/molecules23071668. PMID: 29987237; PMCID: PMC6100505.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri