Ulei de scorțișoară de Ceylon este distilat cu abur din scoarța arborelui de scorțișoară. Cu cât nivelurile de cinnamaldehidă sunt mai mari, cu atât calitatea este mai bună. Cinnamaldehida este cea care conferă aroma de scorțișoară și proprietățile sale speciale. Uleiul de scorțișoară are o aromă exotică caldă și moale, cu o culoare galben deschis. Mirosul uleiului de scoarță de scorțișoară de Ceylon este foarte rafinat și sofisticat, mai ales în comparație cu uleiul de frunze de scorțișoară de Ceylon.
Uleiul de scorțișoară este, de asemenea, de o calitate mult mai bună decât uleiul de scorțișoară chinezească tip Cassia și are niveluri neglijabile de cumarină. Asta îl face potrivit pentru consumul intern. Este un antibacterian, antiseptic, antiviral și antiiinflamator foarte puternic comparativ cu alte uleiuri esențiale. Efectul anitiviral puternic are loc datorită aldehidei cinamice care acționează împotriva virusului, și anume inhibă sinteza de proteine.
Scorțișoara și ingredientele sale pot fi recomandate în infecția cu SARS-CoV-2 datorită proprietăților sale multi-țintă. Mai multe studii farmacologice confirmă efectele sale, iar popularitatea sa în rândul oamenilor
Uleiul esențial de scorțișoară se regăsește în produsul Biosept forte, cu efect antiviral și antiinflamator puternic în cazul infecțiilor respiratorii virale. Biosept Forte este o formulă originală și complexă din 8 uleiuri esenţiale și 1 extract uleios concentrat, cu efect și absorbție rapide.
Hayashi K, Imanishi N, Kashiwayama Y, et al. Inhibitory effect of cinnamaldehyde, derived from Cinnamomi cortex, on the growth of influenza A/PR/8 virus in vitro and in vivo. Antiviral Res. 2007;74(1):1‐8. doi:10.1016/j.antiviral.2007.01.003
Yakhchali M, Taghipour Z, Mirabzadeh Ardakani M, Alizadeh Vaghasloo M, Vazirian M, Sadrai S. Cinnamon and its possible impact on COVID-19: The viewpoint of traditional and conventional medicine. Biomed Pharmacother. 2021 Nov;143:112221. doi: 10.1016/j.biopha.2021.112221. Epub 2021 Sep 21. PMID: 34563952; PMCID: PMC8452493.
Adaugă comentariu