facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-11-19
Vizualizari: 672
Comentarii: 0
Uleiul esenţial de roiniţă -luptă împotriva infecţiilor virale-

Roiniţa (Melissa officinalis)

Roinița este o plantă erbacee perenă, aparţinând familiei labiatelor,  înflorește toată vara, fiind cunoscută ca o plantă meliferă. Crește pretutindeni în flora spontană din România, în zonele de câmpie și deal, în luminișuri, pe pajiști, pe fâneţe și poieni, pe marginea drumurilor, preferând locurile uscate și adăpostite. Mireasma acestei plante este foarte plăcută – roiniţa răspândește o aromă de lămâie.

Uleiul volatil extras din frunzele de roiniţă se folosește în industria farmaceutică, este bogat în geranial şi neral. Din punct de vedere medicinal, valoroase sunt frunzele, vârfurile tinere cu frunze și flori, uneori numai florile, din care se prepară infuzie, decoct, tinctură, suc. Roiniţa are multe proprietăţi, printre care este bacteriostatică, antispastică, stomahică, antidiareică, antivirală.

Acesta este un remediu natural şi puternic pentru infecţiile virale, chiar şi împotriva virusurilor gripale şi este din ce în ce mai folosit, mai ales că virusurile gripale dezvoltă rezistență la antiviralele actuale folosite.capsule moi

Studiile au căutat să investigheze efectele antivirale şi mecanismul de acţiune al uleiului esenţial de roiniţa şi au demonstrat că acesta acționează ca un antiviral puternic în diferite etape ale ciclului de replicare a virusului Influenza A, responsabil de gripă. Intervine atât în etapa de pre-infecție a celulelor, cât şi în cea de post-infectie, în plus are şi un efect virucid direct prin degradarea structurală a virusului gripal.

Uleiul esenţial de roiniţă se regăseşte alături de alte 8 uleiuri esenţiale antivirale şi antiinflamatoare, în produsul Biosept Forte cps moi, eficient în cazul infecţiilor tractului respirator de natură virală.

 

1.Mihaescu E. Dicţionarul Plantelor de leac, ed. Calin. 2008, p116-117.

2.Pourghanbari G, Nili H, Moattari A, Mohammadi A, Iraji A. Antiviral activity of the oseltamivir and Melissa officinalis L. essential oil against avian influenza A virus (H9N2). Virus disease. 2016; 27(2): 170-178. doi:10.1007/s13337-016-0321-0.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri