facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-02-22
Vizualizari: 617
Comentarii: 0
Uleiul esențial de Niaouli

Uleiul esențial de Niaouli este foarte popular pentru căile respiratorii: pentru persoanele cu răceală, nas înfundat sau sinuzită, natura îți oferă soluția! Este un ulei esențial antiinfecțios și antiviral esențial pentru a petrece iarna în deplină sănătate. De asemenea, este perfect pentru tratarea infecțiilor pielii, cum ar fi herpesul bucal sau zona zoster datorită proprietăților antivirale puternice.efect antiviral rapid

Nume latin: Melaleuca viridiflora Sol. ex Gaertn. Partea distilată: ramuri tinere cu frunze, Obținere: distilare cu vapori de apă.

Uleiul esențial de niaouli este foarte concentrat în 1,8 cineol, alfa-terpineol, limonen și alfa pinen. Aceste molecule diferite îi conferă următoarele proprietăți principale:

*antiviral: uleiul esențial de niaouli este deosebit de eficient împotriva virusurilor responsabile de gripă, răceală.

*antiinflamator: 1,8-cineol modulează răspunsul organismului la un atac suferit (inflamație) și calmează senzațiile de căldură și roșeața care rezultă din aceasta.

*expectorant, mucolitic: eucaliptolul (sau 1,8-cineol) prezent în uleiul esențial de niaouli activează glandele exocrine ale mucoaselor respiratorii.

*activitate spasmolitică și bronhodilatatoare.

Principiile active din uleiul esential de niaouli acționează prin neutralizarea infectivității virusurilor. A fost realizat un studiu de J. Bernard pentru evaluarea efectului virucid al uleiului esențial de niaouli ct cineol asupra virusul herpetic. După un timp de contact minim de 15 min in vitro al uleiului esențial de niaouli cu virusul, s-a observat o activitate virucidă demonstrată prin scăderea unităților virale.

Uleiul esențial de niaouli îl regăsim în produsul Biosept forte capsule moi și soluție, cu efect antiviral natural, reduce puterea de infectare a virusurilor și le inactivează de la primele administrări. Produsul este recomandat pacienţilor cu infecții respiratorii de natură virală.

Bibliografie

1.Garozzo A, Timpanaro R, Bisignano B, Furneri PM, Bisignano G, Castro A. In vitro antiviral activity of Melaleuca alternifolia essential oil. Lett Appl Microbiol. 2009 Dec;49(6):806-8. doi: 10.1111/j.1472-765X.2009.02740.x. Epub 2009 Sep 18. PMID: 19843207.

2.Franchomme P, Jollois R, Penoel D. L' aromatherapie exactement, Editions Roger Jollois, 2001, p.166-168.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri