facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2024-02-05
Vizualizari: 314
Comentarii: 0
Uleiul esențial de mentă în combaterea răcelii și gripei

Menta este un hibrid natural din două specii de mentă, menta creață (Mentha spicata) și menta de apă (Mentha aquatica). Menta crește peste tot în lume și, ca și alte mente, a fost folosită în scopuri culinare și efecte medicinale de mii de ani de diverse culturi. Partea aeriană a plantei este cea mai utilizată pentru efecte medicinale, uleiul esențial de mentă fiind produs prin distilarea părților proaspete de deasupra solului ale plantei recoltate chiar la începutul ciclului de înflorire.

Elementele cheie ale mentei includ uleiul esențial, constând în principal din mentol și (-) metonă, flavonoide inclusiv polifenoli și taninuri polimerizate și alți compuși precum triterpene, tocoferoli, caroteni. Acțiunile medicinale ale mentei, care sunt atribuite aproape în întregime componentelor sale mentolate, variază în funcție de aplicarea sa. Atunci când este utilizat pe cale orală, uleiul esențial de mentă are efecte carminative, antispastice, coleretice, antitusive și antimicrobiene. Se folosește în tuse, răceală și gripă.

Ceaiul de mentă poate fi benefic în timpul răcelii comune. Menta, precum și alți membri ai familiei mentei, au demonstrat o activitate antivirală semnificativă, precum și un efect diaforetic ușor. Cele mai active componente antivirale din mentă, polifenolii săi, sunt concentrate în ceai.

Se crede că uleiul esențial de mentă ameliorează simptomele respiratorii cauzate de răceala obișnuită prin creșterea salivației, care crește reflexul de înghițire, suprimă reflexul tusei, reduce secrețiile bronșice și poate avea activitate decongestionantă nazală. Popularitatea pe termen lung a mentolului și uleiului de mentă în decongestionantele nazale topice, pastile pentru tuse și gât, unguente și inhalante utilizate în tratamentul răcelii comune, evidențiază capacitatea lor de a ajuta la ușurarea respirației în timpul răcelii comune.

Uleiul esențial de mentă se regăsește în produsul Biosept forte capsule moi sau soluție, cu puternic efect antiviral, fiind recomandat în infecţiile respiratorii de natură virală. Are efect virucid direct, datorită uleiurilor esenţiale din compoziţie.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri