facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-06-09
Vizualizari: 576
Comentarii: 0
Uleiul esențial de lemongrass  - un ulei sedativ și calmant pentru sistemul nervos -

Iarba lămâioasă, numită și iarbă de lămâie sau lemongrass (Cymbopogon) este un gen de plante originar din Africa, Asia, Australia și insulele tropicale din familia Poaceae. Unele specii (în special Cymbopogon citratus) sunt cultivate ca plante culinare și medicinale datorită parfumului lor, asemănător cu cel al lămâilor (Citrus limon). Denumirea de Cymbopogon derivă din cuvintele grecești kymbe (κύμβη, 'barcă') și pogon (πώγων, 'barbă') deoarece la majoritatea speciilor, spiculele, care se proiectează din bractee, au o așa-zisă „formă de barcă”.

Din partea aeriană frumos mirositoare, se obține uleiul esențial de lemongrass prin distilare cu vapori de apă, cu miros plăcut ierbos, lămâios, proaspăt. Acesta conține în principal citral, geranial, geraniol, acetat de granil. Derivat dintr-o plantă medicinală tropicală, uleiul esențial de lemongrass este unul dintre uleiurile esențiale cu acțiune sedativă și calmantă și are puternice proprietăți vasodilatatoare; este si un antiseptic si deodorant plăcut de difuzat.reduce starea de agitatie

Acțiunea sedativă se datorează citralului - o moleculă relaxantă care acționează asupra sistemului nervos și reduce stările de anxietate, agitație si stres, fiind eficient în distonia neuro-vegetativă.

Activitatea de tip anxiolitic a fost investigată într-un studiu la șoareci. Flumazenil, un antagonist competitiv al benzodiazepinei a fost utilizat în proceduri experimentale pentru a determina mecanismul de acțiune al uleiului. Lucrarea de față a constatat o activitate asemănătoare anxiolitică a uleiului esențial, indicând faptul că activitatea acestuia are loc prin intermediul complexului receptor GABAA-benzodiazepină. Rezultatele coroborează utilizarea Cymbopogon citratus în medicina populară și sugerează că efectul anxiolitic al uleiului esențial este mediat de complexul receptor GABAA-benzodiazepină.

Produsul natural, Distonoplant ulei roll-on, îmbină în compoziția sa 9 uleiuri esențiale, printre care și uleiul esențial de lemongrass, favorizează instalarea stării de relaxare fără a produce somnolență, utilizare ușoară datorită sticlei cu roll-on, aplicare externă in zona tâmplelor sau la încheietura mâinii.

1.https://www.compagnie-des-sens.fr/huile-essentielle-lemongrass/

2.Costa CA, Kohn DO, de Lima VM, Gargano AC, Flório JC, Costa M. The GABAergic system contributes to the anxiolytic-like effect of essential oil from Cymbopogon citratus (lemongrass). J Ethnopharmacol. 2011 Sep 1;137(1):828-36. doi: 10.1016/j.jep.2011.07.003. Epub 2011 Jul 7. PMID: 21767622

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri