×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Uleiul esențial de lămâie, antiviral natural

Articole

Coronaviridae sau coronavirusurile sunt o familie mare de viruși care pot provoca boli la mamifere și păsări. La oameni, aceștia provoacă afecțiuni variind de la răceală obișnuită până la boli respiratorii severe.

În 2002, a apărut sindromul respirator acut sever (SARS), iar în 2012, în Orientul Mijlociu a apărut sindromul (MERS) – ambele sunt betacoronovirusuri transmise de la animal la om, care duc la boli respiratorii severe la persoanele afectate.

Proprietățile farmacologice ale uleiurilor esențiale sunt atribuite de constituenții lor majori unici, cum ar fi monoterpenoidele, sesquiterpenoidele și fenilpropanoidele. În plus, există dovezi considerabile, dezvăluite de studii in vitro și studii controlate, ale potențialului uleiurilor esențiale ca agenți antivirali pentru tratamentul infecțiilor virale umane, inclusiv infecțiile cauzate de coronavirusuri SARS (Nadjib, 2020).antiseptic al gurii si gatului

Un studiu mai vechi,  realizat de Jackwood și colaboratorii, a constatat că tratamentul cu un amestec de oleorășini și uleiuri esențiale din plante a scăzut severitatea semnelor clinice și leziunile la păsări de curte care poartă virusul bronșitei infecțioase aviare, acest rezultat constituind o bază de plecare pentru evaluarea ulterioară a efectelor antivirale ale uleiurilor esențiale.

Sindromul respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2), cunoscut și sub numele de boala coronavirus-2019 (COVID-19), este o boală pandemică, declarată cea mai gravă din istoria modernă, urgență sanitară la nivel mondial. Până acum, nu a fost dezvoltată o modalitate precisă de tratament.

S-a descoperit că receptorul enzimei de conversie a angiotensinei 2 (ACE2), un receptor al celulei gazdă, joacă un rol crucial în intrarea în celulele virusului; prin urmare, blocanții ACE2 pot fi o țintă potențială pentru intervenția cu agenți antivirali. Având în vedere aceasta, un grup de oameni de știință din Taiwan (Kumar și colab., 2020),  au realizat un studiu în care au urmărit să evalueze efectele inhibitoare ACE2 a mai multor uleiuri esențiale. Printre acestea, și uleiul esențial de lămâie, care la evaluarea rezultatelor a prezentat efecte inhibitoare semnificative ACE2 în celulele epiteliale. În plus, imunoblotting și analiza qPCR au confirmat, de asemenea, că uleiul de lămâie posedă efecte puternice inhibitoare ACE2. În plus, analiza prin cromatografie în gaz-spectrometrie de masă (GC-MS) a afișat 9 compuși în ulei de lămâie, limonenul reprezentând principalul compus. Apoi, s-a mai constatat că tratamentul limonen a redus în mod semnificativ expresia ACE2 în celulele epiteliale. Rezultatele acestui studiu sugerează astfel că uleiul esențial de lămâie și compusul său limonen sunt agenți antivirali naturali valoroși care pot contribui la prevenirea invaziei SARS-CoV-2/COVID-19 în corpul uman. (Kumar și colab., 2020)

Uleiul esențial de lămâie intră în compoziția comprimatelor Biosept Plus, produs care inhibă dezvoltarea germenilor patogeni (virusuri şi bacterii) la nivelul cavităţii bucale, oprind la poarta de intrare procesul infecţios. Astfel vă ajută eficient în profilaxia virozelor respiratorii.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.