facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-01-31
Vizualizari: 1196
Comentarii: 0
Uleiul esențial de geraniu - un antiviral natural

Uleiul esențial de geraniu, cunoscut şi ca ulei de muşcată (Pelargonium graveolens), are un parfum cu note de trandafir şi portocală, fiind intens utilizat în aromaterapie, în produse de îngrijire a pielii şi ca aromatizant alimentar.efect antiviral si antifebril

Ajută într-o serie de afecțiuni precum anxietatea, depresia, dureri premenstruale, tulburări de menopauză și diferite infecții. Este cunoscut datorită proprietăților calmante, antibacteriene, antivirale, antioxidante și antiinflamatoare. Extern, este folosit în tratamentul acneei, eczemelor și pentru întreținerea tenului gras.

Studiile ştiinţifice moderne au demonstrat că uleiul esențial de geraniu, prin compușii săi – citronelol, geraniol – are acțiune antiinflamatoare și antivirală. Are capacitatea de a inactiva virusul gripal după 30 min de la expunerea acestuia la virus (1).

Un studiu recent, publicat în anul 2021 a constatat că tratamentul cu citronelol (compusul majoritar din uleiul esențial de geraniu) și limonen (compusul majoritar din uleiul esențial de lămâie) a inhibat în mod semnificativ receptorul enzimei de conversie a angiotensinei 2 (ACE2), un receptor al celulei gazdă, care joacă un rol crucial în intrarea în celule a virusului SARS-CoV-2. Rezultatele sugerează că uleiurile esențiale de geranium și lămâie și compușii lor derivați sunt agenți antivirali naturali valoroși care pot contribui la prevenirea COVID-19 (2).

Datorită proprietăților sale antiinfecțioase uleiul esențial de geraniu a fost inclus în formula siropului Biosept, produs natural cu eficiență confirmată clinic, recomandat în caz de viroze respiratorii, de la vârsta de 1 an.

Bibliografie

  1. Vimalanathan S, Hudson J. Anti-influenza virus activity of essential oils and vapors. American Journal of Essential Oils and Natural Products 2014; 2 (1): 47-53
  2. Senthil Kumar KJ, Gokila Vani M, Wang CS, Chen CC, Chen YC, Lu LP, Huang CH, Lai CS, Wang SY. Geranium and Lemon Essential Oils and Their Active Compounds Downregulate Angiotensin-Converting Enzyme 2 (ACE2), a SARS-CoV-2 Spike Receptor-Binding Domain, in Epithelial Cells. Plants (Basel). 2020 Jun 19;9(6):770.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri