facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-10-26
Vizualizari: 210
Comentarii: 0
Uleiul esențial de cimbru - protejează organismul de infecțiile respiratorii bacteriene

Cimbrul este o plantă botanică cu flori mici aparținând familiei Lamiaceae și genului Thymus. Este originară din Marea Mediterană și prezintă frunze mici de culoare gri-verde și buchețe de flori mici, roz-violet sau albe, care înfloresc de obicei la începutul verii. Datorită ușurinței cu care se polenizează încrucișat, plantele de cimbru sunt destul de diverse, cu până la 300 de specii diferite, toate adăpostind variante ale uleiului său esențial intens parfumat.

Thymus vulgaris ct. timol – cea mai cunoscută și disponibilă varietate de cimbru, este bogată în compusul fenolic timol și este reputat ca un excelent antiseptic natural.

Din Evul Mediu și mai departe până în vremurile moderne, cimbrul a fost acceptat ca o plantă puternic spirituală, medicinală și culinară. Arderea acestei plante extrem de parfumate a simbolizat de mult curățarea și purificarea a tot ceea ce este negativ și nedorit, fie că sunt dăunători, agenți patogeni, incertitudini, temeri sau coșmaruri. Pliniu cel Bătrân, renumitul filosof și autor roman, a fost cel care a rezumat în mod adecvat acest sentiment: „[Cimbrul] pune la fugă toate creaturile veninoase”. Prin urmare, se crede că cuvântul „cimbru” provine din cuvântul grecesc „thymon” (însemnând „a fumiga” sau a purifica).

Componentele chimice ale uleiului esențial de cimbru contribuie la renumitele sale proprietăți de purificare. Cel mai cunoscut constituent al său este Timolul, un compus terpenic asociat cu puternice beneficii antibacteriene. Alături de Timol, alți compuși activi care alcătuiesc acest ulei esențial includ carvacrol, p-cimen și Gamma-terpinen.antibacterian natural

Timolul este un fenol monoterpenic foarte aromat, care a fost studiat pe larg pentru proprietățile sale antimicrobiene. S-a demonstrat că combate diferite tulpini de bacterii și ciuperci, viruși, paraziți și insecte. Datorită naturii sale antiseptice interesante, este utilizat comercial în aplicații precum fabricarea de apă de gură, dezinfectanți, combaterea dăunătorilor, în produse antibacteriene și antifungice.

De asemenea, are reputația de a proteja organismul de infecțiile respiratorii bacteriene, de a ușura durerile de cap și alte tensiuni corporale. În special, calitățile expectorante ale uleiului de cimbru facilitează deschiderea căilor respiratorii și pot ușura disconfortul respirator minor în timp ce suprimă tusea.

Aceasta se poate utiliza utiliza sub fomă de capsule, ulei intern și extern sau în diferite combinații de uleiuri esențiale. Capsulele gelatinoase moi prezintă o serie de avantaje faţă de pulberi, comprimate, drajeuri sau pilule: sunt ușor de administrat, se înghit uşor, fac posibilă dirijarea locului resorbţiei, în capsule se pot administra substanțe cu gust neplăcut, sunt stabile chiar la temperatura camerei şi depozitarea lor este simplă. În plus, capsulele cu uleiuri esențiale au o absorbție rapidă și efect puternic.

Acesta se regăsește în produsul Biomicin forte, capsule moi sau soluție. Formulă naturală pe baza de uleiuri esențiale pentru eliminarea bacteriilor de la nivelul tractului respirator.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri