×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Uleiul esențial de anason – remediu în răceală și tuse

Articole

Uleiul esențial de anason este un ulei foarte aromat, cu gust dulce, care se obține din semințele de anason prin distilare cu abur. Cercetările farmacologice moderne îi atribuie numeroase efecte terapeutice: combate infecțiile bacteriene, reduce convulsiile și spasmele musculaturii netede a diferitelor organe, dilată căile respiratorii, îmbunătățește expectorația, reduce inflamațiile, protejează ficatul, echilibrează hormonii feminini prin conținutul de compuși estrogenici, alungă insectele. Recomandările sale clinice sunt variate, de la combaterea tusei, răcelii și gripei, la reducerea colicilor abdominale, a stărilor de greață, a tulburărilor de menopauză.

Studiile au arătat că ingredientul principal din uleiul esențial de anason responsabil de acțiunile terapeutice este anetolul. Acesta exercită efect expectorant, prin stimularea secreției de mucus și fluidifierea sa;Calmeaza tusea productiva relaxează musculatura traheei și a bronhiilor, dilată căile respiratorii, mecanisme esențiale în combaterea tusei din bronșită, astm și infecții respiratorii. Are de asemenea, proprietăți antiinfecțioase asupra unui spectru mare de bacterii și fungi.

Monografia anasonului aprobată și publicată de Agenția Europeana a medicamentului (EMA), recomandă utilizarea sa ca expectorant în răceală și gripă.

Uleiul esențial de anason se poate utiliza extern sub formă de inhalații, sau masaj (într-o bază de ulei gras – de măsline, sâmburi de struguri, migdale).

Pentru uzul intern se administrează 3-5 picături într-o linguriță de miere, de 3 ori pe zi. Îl regăsiți în formula produsului PLANTUSIN UȘUREAZĂ EXPECTORAȚIA, capsule moi, alături de alte uleiuri esențiale, pentru combaterea tusei productive din infecțiile respiratorii acute și cronice acutizate (bronșită cronică acutizată, astm bronșic în exacerbare, bronșiectazie suprainfectată).

 

Bibliografie

https://www.ema.europa.eu/en/documents/herbal-report/draft-assessment-report-pimpinella-anisum-l_en.pdf

Khaled Mohamed Mohamed Koriem, Approach to pharmacological and clinical applications of Anisi aetheroleum, Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, Volume 5, Issue 1, 2015, Pages 60-67, ISSN 2221-1691

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.