×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Uleiul de roiniță – alternativa naturală în infecțiile virale –

Articole

Roinița

Este o plantă perenă care are un miros puternic de lămâie. Denumirea știiințifică este Melissa officinalis, așa că uneori mai este numită si „melisa”. Ea provine din aceeasi familie din care face parte și menta și are numeroase beneficii pentru sănătate.

Cele mai folositoare părți ale plantei sunt funzele. Din acestea se obține uleiul esențial prin distilare cu vapori de apă, bogat în neral și geranial. Pe lângă efectele asupra sistemului nervos central, uleiul esențial de roiniță are și acțiune antiinflamatoare puternică și antivirală.

Uleiul esențial de roiniță

Acest ulei esențial reprezintă o noutate ca remediu natural și puternic în infecțiile virale. Studiile au analizat efectul acestuia față de un antiviral convențional în infecția produsă de virusul influenza. Rezultatele au arătat că uleiul  de roiniță inhibă proliferarea virusului în diferite stagii de replicare ale acestuia, mai ales pe parcursul interacțiunii directe cu particulele virale. În asociere cu antiviralul convențional se obține un efect sinergic, astfel că uleiul esențial îi crește capacitatea inhibitoare asupra virusului.

S-a demonstrat de asemenea și efectul antiinflamator puternic al uleiului esențial în numeroase studii in vitro și in vivo, după administrarea orală a acestuia la animalele cu inflamații induse. Inflamația a fost redusă cu peste 90% în dozele de 200 și 400 mg/kg corp, după 6 ore de la administrare.

Acest ulei esențial se regăsește, în produsul natural Biosept forte, antiviral natural și antiinflamator întărit de celelalte uleiuri din compoziția sa. Special conceput pentru a reduce puterea de infectare a virusurilor și inactivarea acestora încă de la primele administrări.

 

Pourghanbari G, Nili H, Moattari A, Mohammadi A, Iraji A. Antiviral activity of the oseltamivir and Melissa officinalis L. essential oil against avian influenza A virus (H9N2). Virusdisease. 2016;27(2):170-178. doi:10.1007/s13337-016-0321-0

Bounihi A, Hajjaj G, Alnamer R, Cherrah Y, Zellou A. In Vivo Potential Anti-Inflammatory Activity of Melissa officinalis L. Essential Oil. Adv Pharmacol Sci. 2013;2013:101759. doi: 10.1155/2013/101759. Epub 2013 Dec 5. PMID: 24381585; PMCID: PMC3870089.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.