×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Uleiul de măsline previne ulcerul

Sfaturi Practice

Uleiul de măsline presat la rece are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acesta scade nivelul colesterolului rău, previne bolile de inimă, îmbunătățește funcțiile hepatice și biliare, previne constipația, menține densitatea oaselor și protejează împotriva osteoporozei, iar folosit extern, face minuni pentru piele, unghii, păr. Pentru stomacul afectat de ulcer, uleiul de măsline este un adevărat pansament.

Potrivit mai multor studii realizate în ultimii 10 ani, uleiul de măsline extravirgin poate preveni și infecția cu Helicobacter pylori, responsabilă anual de milioane de cazuri de gastrită și ulcer. El conține substanțe antioxidante, antibacteriene și antifungice numite polifenoli, care luptă cu succes împotriva bacteriei. Ai putea spune că și alte băuturi bogate în antioxidanți, precum vinul roșu, sucul de merișoare și ceaiul verde, pot stopa înmulțirea H. pylori din stomac. Pot și ele, însă uleiul de măsline este unic deoarece este unul dintre puținele uleiuri vegetale cu un conținut ridicat de polifenoli, compuși capabili să lupte împotriva a opt tulpini de Helicobacter pylori.

Mai mult decât atât, acest ulei formează o peliculă care protejează mucoasa stomacului, este emolient și bine tolerat. O linguriță de ulei de măsline luată înainte de masă previne apariția ulcerului și gastritei. Adăugat în salate sau în orice fel principal de mâncare, îmbunătățește digestia, deoarece stimulează în mod natural secreția bilei și a hormonilor pancreatici. Iată câte motive ai să introduci în dieta ta acest aliment, mai ales dacă suferi de afecțiuni ale stomacului.

O rețetă excelentă care ameliorează durerile de stomac este un sirop format dintr-un pahar de suc de aloe vera, combinat cu trei sferturi de pahar de miere și tot atâta ulei de măsline. Amestecul se pune într-o sticlă așezată într-un vas cu apă care fierbe foarte încet, timp de 2-3 ore. Apoi se lasă la răcit și se păstrează la loc răcoros. Ia câte o lingură dimineața, înainte de masă.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.