facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-06-22
Vizualizari: 651
Comentarii: 0
Uleiul de germeni de grâu - efect hrănitor, hidratant și antioxidant

Germenii de grâu sunt principalul produs secundar al industriei de morărit și, deși este considerat o sursă excelentă de minerale, vitamine, fibre și acizi grași esențiali, a fost subutilizat. Chiar și așa, de exemplu, Matteuzzi și colab. au arătat că ingestia de germeni de grâu modifică microflora colonului uman prin scăderea bacteriilor Gram-negative, cum ar fi coliformii, în timp ce crește bacteriile care promovează sănătatea, cum ar fi bifidobacteriile și lactobacilii.

Germenii de grâu conțin mangan, tiamină, seleniu, fosfor, zinc, folat, vitamina B6, magneziu, cupru, niacină, fier, riboflavină, potasiu, acid pantotenic.

Uleiul din germeni de grâu este un produs de specialitate extras din germenii de grâu, deosebit de bogat într-o formă de vitamina E cunoscută sub numele de tocoferol, care acționează ca un antioxidant; doar o lingură de ulei poate îndeplini necesarul de vitamina E pentru întreaga zi. Vitamina E posedă proprietăți antioxidante puternice care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de stresul oxidativ, făcând-o deosebit de utilă în susținerea sănătății și atenuarea inflamației.

În timp ce germenii de grâu sunt folosiți în cea mai mare parte ca adaos alimentar, uleiul de germeni de grâu este atât un ingredient excelent în arta culinară, cât și o modalitate naturală de a îmbunătăți sănătatea pielii, a mucoaselor și a părului atunci când este aplicat local.ovule Ginosept Trofic g103

Uleiul din germenii de grâu este asociat cu diferite beneficii nutriționale și de sănătate, cum ar fi îmbunătățirea rezistenței fizice și întârzierea efectelor îmbătrânirii (Ghafoor et al., 2017). Aplicarea sa în produsele cosmetice este legată de conținutul în ceramide, pe lângă vitamina E, care previn sau încetinesc îmbătrânirea pielii. Scăderea nivelului de acizi grași esențiali care apare odată cu înaintarea în vârstă determină îngroșarea epidermei, iar aplicarea de ulei de germeni, bogat în acid linoleic și derivații săi polinesaturați, ajută la protecția și restaurarea pielii și a mucoaselor (Brandolini și Hidalgo, 2012; Ghafoor et al., 2017).

Produsele hidratante pot conține până la 50% ulei din germeni de grâu (Elder, 1980).

Germenii de grâu se regăsesc în produsul Ginosept trofic ovule vaginale, dispozitiv medical, adresat femeilor care se confruntă cu atrofia (uscăciunea vaginala) în perioada de menopauză, premenopauză sau în perioada de alăptare.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri