facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-10-26
Vizualizari: 692
Comentarii: 0
Ulei esențial de vetiver

Chrysopogon zizanioides (Vetiveria zizanoides), cunoscut sub numele de vetiver și khus, este o iarbă perenă din familia Poaceae. Vetiverul are multe caracteristici morfologice comune cu alte ierburi parfumate, cum ar fi lămâiță (Cymbopogon citratus), citronella (Cymbopogon nardus, C. winterianus) și palmarosa.

reduce starea de agitatie     Vetiverul crește până la 150 de centimetri înălțime și formează aglomerări la fel de late. În condiții favorabile, poate atinge 3m înălțime. Tulpinile sunt înalte și frunzele sunt lungi, subțiri și destul de rigide. Florile sunt maronii-violete. Spre deosebire de majoritatea ierburilor, care formează sisteme de rădăcini asemănătoare, răspândite orizontal, rădăcinile vetiverului cresc în jos, cu o adâncime de 2 metri până la 4 metri.

Iarba vetiverului este cultivată în mai multe scopuri. Planta ajută la stabilizarea solului și îl protejează împotriva eroziunii, dar poate proteja și câmpurile împotriva dăunătorilor și buruienilor. Veterinarul are calități favorabile pentru hrana animalelor. Din rădăcini, uleiul esențial este extras și folosit pentru produse cosmetice, aromoterapie, îngrijirea pielii. Vetiverul (khus) este, de asemenea, utilizat ca agent aromatizant, de obicei ca sirop de khus.

Uleiul esențial de vetiver este cunoscut pentru efectul calmant al emoților, fiind denumit uleiul liniștirii. Se crede că vetiverul este profund relaxant și reconfortant. Este folosit ca bază în aplicațiile de parfumerie și aromoterapie. Acest ulei este util în disiparea iritabilității, furiei și isteriei în timp ce are un efect de echilibrare asupra sistemului hormonal.

Un studiu a avut ca scop investigarea efectelor ueliului asupra unui model comportamental legat de anxietate. Șobolanilor masculi Wistar li s-a administrat diazepam (1 mg / kg i.p.) timp de 30 de minute sauau  inhalat uleiul esențial (1%, 2,5% sau 5% g / g) timp de 7 minute. Șobolanii cărora li s-a administrat fie 2,5% ulei, fie diazepam au prezentat un profil asemănător anxioliticului. Prin urmare, proprietățile anxiolitice ale vetiverului ar putea fi asociate cu modificarea activării neuronale în nucleul amigdalian.

Acest ulei esențial se regăsește în produsul 100% natural, Distonoplant ulei roll-on, care contribuie la regăsirea stării de calm în situatii de stres, doar pentru uz extern. Se aplică la incheietura mâinii și se inhalează sau la nivelul tâmplelor și se masează ușor.

Bibliografie

Saiyudthong S, Pongmayteegul S, Marsden CA, Phansuwan-Pujito P. Anxiety-like behaviour and c-fos expression in rats that inhaled vetiver essential oil. Nat Prod Res. 2015;29(22):2141-4. doi: 10.1080/14786419.2014.992342. Epub 2015 Jan 2. PMID: 25553641.

 

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri