facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-06-17
Vizualizari: 828
Comentarii: 0
Ulei esențial de Salvia sclarea  - combate stresul și anxietatea -

Salvia sclarea - sau salvia pură, șerlai ori iarba sfântă cum mai este cunoscută - este o plantă folosită ca remediu natural pentru o serie de probleme asociate cu sistemul nervos, sistemul hormonal și secretor, proprietățile acesteia fiind renumite din cele mai vechi timpuri.
Uleiul esențial distilat din părțile aeriene ale plantei este folosit pentru efectul calmant asupra sistemului nervos, pentru combaterea tulburărilor legate de ciclu având proprietăți asemănătoare hormonilor feminini, iar în cosmetică acționează pentru normalizarea secreției de sebum și a transpirației.

Compoziția sa îl face un ulei esențial util în caz de probleme intime sau hormonale. Produce efecte calmante, relaxante datorită linaloolului și acetatului de linalil, care acționează direct asupra sinapselor la nivelul producției de glutamat, și astfel combate stresul, anxietatea și distonia neurovegetativă.Ulei Distonoplant roll on N156

Un studiu a evaluat efectele uleiului de salvie (Salvia sclarea L.) sau acetatului de linalil asupra pacienților, administrat prin inhalare, în caz de anxietate și stres. 45 participanți eligibili au fost desemnați aleatoriu să inhaleze ulei de salvie sau acetat de linalil, fiecare la concentrații de 5% vol/vol în ulei de migdale sau ulei de migdale pur (martor). Scorul anxietății și stresului au fost semnificativ mai mici după inhalarea uleiului de salvie (p<.01 și p<.05, respectiv) și acetatului de linalil (p<.05) comparativ cu uleiul de migdale. Aceste constatări sugerează că inhalarea uleiului de salvia sclarea poate fi utilă în reducerea anxietății și a stresului la pacienții supuși chimioterapiei, care prezintă riscul de reacții adverse.

Distonoplant ulei roll-on conține o formulă complexă naturală, pe baza de 9 uleiuri esențiale, printre care și uleiul de Salvia sclarea, obținute din plante medicinale folosite tradițional pentru reducerea stărilor de agitație. Contribuie la regăsirea stării de calm în situatii de stres.

Bibliografie

1.https://www.compagnie-des-sens.fr/huile-essentielle-sauge-sclaree/

2.Kim, Moonsuk ·Shin, You Kyoung ·Seol, Geun Hee. Inhalation of Clary Sage Oil before Chemotherapy Alleviates Anxiety and Stress without Changing Blood Pressure: A Randomized Controlled Trial. Journal of Korean Biological Nursing Science 2021;23(4):267-275

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri