facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-11-09
Vizualizari: 832
Comentarii: 0
ULEI ESENȚIAL DE PETITGRAIN (frunză de portocal amar)

Originar din China, portocalul amar (Citrus Aurantium Ssp Aurantium) crește spontan în regiunile bazinului mediteranean; este cultivat în întreaga lume, în climat cald. Este înalt de aproape 10 metri, are frunze verzi si ovale tot anul, iar florile albe, cu un miros îmbatator, vor face loc fructelor – portocalele.

În scop terapeutic, se recoltează scoarța, frunzele, florile proaspete si fructele; prin presarea mecanica la rece a cojilor de portocale, se obtine uleiul esential de portocal; prin distilarea frunzelor, se obtine uleiul esential din frunze de portocal, denumit și petitgrain; prin acelasi procedeu, din florile proaspete si bobocii de floare se extrage uleiul esential de neroli. Pulpa fructelor nu este foarte gustoasă dacă se consumă în stare crudă, deoarece este foarte amară și acră. Uleiul esențial de petitgrain conține în principal acetat de linalil și linalool.efect puternic antitusiv

Acesta este cunoscut pentru proprietățile calmante și relaxante, liniștește mintea și disipează tensiunile zilnice. Este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru combaterea stresului, reducerea spasmelor și inflamațiilor.

Spasmele provoacă contracții involuntare ale mușchilor, țesuturilor și nervilor, ceea ce poate duce la diferite probleme de sănătate. Fie că este vorba despre sistemul respirator, muscular sau digestiv, uleiul esențial de Petitgrain acționează ca un calmant natural al contracțiilor și spasmelor. De asemena, este un remediu natural excelent pentru afecțiuni precum bronșita sau durerile articulare, datorită proprietăților sale antiinflamatorii puternice.

Efectului antiinflamator al linaloolului (component din uleiul de petitgrain) a fost investigat la șoarecii cu leziuni pulmonare acute. Rezultatele studiului au arătat că linaloolul a inhibat semnificativ producerea factorului tumoral necrotic-a (TNF-a) și a iterleukinei-6 în fluidul de lavaj bronhoalveolar al șoarecilor pretratați cu linalool. Celulele inflamatorii, inclusiv macrofagele și neutrofilele au fost semnificativ reduse, comparativ cu loul căruia i s-a administrat doar agentul inflamator. Modificările histologice pulmonare, cât și edemul la nivelul plămânilor au fost atenuate de linalool.

Acest ulei esențial de regăsește în produsul Plantusin Forte sirop, care reprezintă o rețeta complexă cu 18 plante și 7 uleiuri esențiale cu efect puternic antitusiv (expectorant, antispastic bronșic, emolient) și antiinflamator, antiseptic respirator. Astfel, siropul Plantusin Forte conține cel mai mare număr de plante medicinale și uleiuri esențiale din gama Plantusin.

Bibliografie

1.Huo M et al, Anti-inflammatory effects of linalool in RAW 264.7 macrophages and lipopolysaccharide-induced lung injury model. 2013, J Surg Res.; 180(1):e47-54.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri