facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-11-03
Vizualizari: 861
Comentarii: 0
Ulei esențial de niaouli

Uleiul esențial de niaouli este un lichid ușor, limpede până la galben pal, cu o aromă camforacee puternică și pătrunzătoare. Se aseamănă, aromatic, cu uleiurile esențiale de tea tree și eucalipt și este cunoscut și pentru că are proprietăți similare cu uleiul de tea tree, deși cu un miros mai subtil.

Uleiul de niaouli provine din frunzele și crenguțele tinere de Melaleuca quinquenervia, un copac sau un arbust veșnic verde din familia Myrtaceae, originar din Australia, Papua Noua Guinee și insulele franceze din Pacific. Crește de obicei între 10 și 20 m înălțime și are un trunchi flexibil cu scoarță spongioasă albă, maronie sau gri, frunze ascuțite și delicate de culoare crem, flori galben-pal, verzi sau roșii.

În mod tradițional, niaouli a fost apreciat pentru proprietățile sale de curățare, considerate pe scară largă pentru a întări imunitatea. Se crede că cu secole în urmă, bebelușii erau înfășurați în scoarță de niaouli pentru a conferi putere și protecție. Utilizarea tradițională a niaouli care a stârnit pentru prima dată interesul european a fost observată în secolul al XIX-lea la culegătorii de cafea din Noua Caledonie, care foloseau frunzele copacului pentru a trata rănile și a preveni infecțiile. După explorarea și descoperirea ulterioară a proprietăților sale purificatoare în Franța, uleiul de niaouli a devenit utilizat pe scară largă ca agent de curățare în secțiile de obstetrică din spitale - protejând în mod corespunzător nou-născutul.

Beneficiile uleiului esențial de niaouli pentru aromoterapie provin din proprietățile sale purificatoare. Ecourile utilizării sale tradiționale ca antiseptic pot fi încă percepute în utilizarea din ce în ce mai populară a acestui ulei în aplicații de curățare și în amestecuri pentru a susține apărarea naturală a organismului împotriva răcelii, gripei și infecțiilor. Multe dintre aceste beneficii sunt determinate de o compoziție chimică bogată în 1,8-cineol, α-pinen și viridiflorol.Efect antiviral natural

1,8-cineolul este cunoscut pentru:

  • împiedică proliferarea bacteriilor și ciupercilor
  • activități antivirale și antiinflamatoare
  • ajută la menținerea circulației sănătoase
  • ajută la decongestionarea căilor respiratorii.

 

Acesta se poate utiliza utiliza sub formă de capsule, ulei intern și extern sau în diferite combinații de uleiuri esențiale. Uleiul esențial de niaouli îl regăsim în produsul Biosept forte capsule moi sau soluție, cu efect rapid în infecţiile respiratorii de natură virală.

Uleiurile esențiale prezintă o serie de avantaje faţă de pulberi, comprimate, drajeuri sau pilule: sunt ușor de administrat, se înghit uşor, au o absorbție rapidă și efect puternic.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri