facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-04-03
Vizualizari: 1427
Comentarii: 0
Ulei esențial de mesteacăn galben - un ulei esențial cu efecte similare aspirinei

Mesteacănul galben (Betula alleghaniensis) este cel mai valoros mesteacăn autohton. Este ușor de recunoscut după scoarța exfoliantă gălbuie-bronzică pentru care este numit. Scoarța interioară este aromată și are o aromă de iarnă. Alte nume sunt mesteacăn gri, mesteacăn argintiu și mesteacăn de mlaștină. Acest copac cu creștere lentă și viață lungă se găsește împreună cu alte lemne de esență tare și conifere pe soluri umede, bine drenate, ale zonelor montane și râpelor montane. Este o sursă importantă de cherestea de esență tare și o plantă bună pentru căprioare și elan. Alte animale sălbatice se hrănesc cu muguri și semințe.

Cheresteaua și furnirul de mesteacăn galben sunt folosite la fabricarea de mobilier, lambriuri, placaj, dulapuri, cutii, articole din lemn, mânere și uși de interior. Este unul dintre principalele lemne de esență tare utilizate în distilarea alcoolului din lemn, acetatului de var, cărbunelui, gudronului și uleiului esențial.recomandat in durerile de gat

Uleiul esențial de mesteacăn galben se obține prin distilare cu vapori de apă din lemnul copacului, are un conținut bogat de metil salicilat, cu efect asemănătoare aspirinei.

Uleiul de mesteacăn galben este util în reducerea durerii la nivelul articulațiilor și mușchilor, precum și a durerilor de cap, de gât și de dinți. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea spasmelor în întregul corp. Salicilatul de metil este o moleculă care inhibă mediatorii inflamatori și îi împiedica să răspundă. De aici senzația de căldură care apare după aplicare si reducerea semnificativă a inflamației.

Salicilatul de metil este, de asemenea, considerat un analgezic de nivel 1 de către OMS (Organizația Mondială a Sănătății), întrerupe transmiterea semnalului neuronal care duce la senzația de durere. Molecula inhibă sinteza prostaglandinelor și eliberarea bradikininei.

Acest ulei esențial de regăsește în produsul Plantusin spray pentru gât, care se utilizează pentru combaterea răgușelii și a durerilor de gât din viroze, faringite, rinofaringite, amigdalită sau laringită. Produsul are proprietăți antiinflamatoare, analgezice, decongestionante, antiseptice și emoliente.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri