facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-10-25
Vizualizari: 216
Comentarii: 0
Ulei esențial de lemon verbena

Fiind originară din America de Sud, planta lemon verbena posedă diverse proprietăți medicinale și este folosită și ca aditiv alimentar. Aparține familiei Verbenaceae. Această plantă este folosită în Argentina și Chile, în timp ce uleiul esențial este fabricat în China, Franța, Africa de Nord și Kenya. Este, de asemenea, cunoscută sub numele de Lemon Beebrush, Lemon verbena și Vervain. Uleiul esențial de culoare gălbuie până la verde este extras din frunzele plantei prin proces de distilare cu abur. Uleiul esențial are o culoare galben pal, cu aromă de fructe până la lămâie.

Este inerent vestului Americii de Sud. A fost adus de portughezi și spanioli în Europa în secolul al XVII-lea și a fost cultivat pentru ulei.

Verbena parfumată, numită și lemon verbena, este un arbust cu tulpină lemnoasă din familia Verbenaceae. Folosit extern, uleiul său esențial vă va ajuta să luptați împotriva greutăților zilnice sau a depresiei temporare. Va fi foarte util și în caz de oboseală cardiacă sau musculară. Nume latin: Aloysia citriodora Palau. Partea distilata: vârfuri înflorite.

Lemon verbena conține antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorarii celulelor și la eliminarea toxinelor care sunt dăunătoare pentru organism. Promovează sănătatea digestivă și funcțiile sale. Este utilă pentru crampe și indigestie. De asemenea, scade șansele de anxietate, palpitații, depresie și stres ridicat. Îmbunătățește concentrarea și stimulează funcția creierului.N171 Distonoplant Forte capsule

Uleiul esențial de lemon verbena este foarte concentrat în citrali, limonen și 1,8 cineol, în special. Aceste molecule diferite îi conferă următoarele proprietăți principale:

-sedativ, antidepresiv: citralii au actiune sedativă, calmantă, relaxantă, anxiolitică si facilitează somnul

-reechilibrant endocrin: reglează secreția de hormoni ai tiroidei si pancreasului.

Extractul de lemon verbena a fost analizat ca și coordonator pentru anxietate, având un efect sedativ important, similar mecanic cu benzodiazepinele. Astfel, se recomandă investigații viitoare pentru o mai bună clarificare a efectului acestuia pentru tratarea anxietății.

Uleiul esențial de lemon verbena, îl regăsim în capsulele Distonoplant forte, ce se adresează pacienților ce prezintă tulburări depresive ușoare, medii, stări anxioase și distonie neurovegetativă care nu au avut anterior tratament clasic anxiolitic, antidepresiv (pacienti nou diagnosticati).

 

1.https://www.compagnie-des-sens.fr/huile-essentielle-verveine-odorante/

2.Bahramsoltani R, Rostamiasrabadi P, Shahpiri Z, Marques AM, Rahimi R, Farzaei MH. Aloysia citrodora Paláu (Lemon verbena): A review of phytochemistry and pharmacology. J Ethnopharmacol. 2018 Aug 10;222:34-51. doi: 10.1016/j.jep.2018.04.021. Epub 2018 Apr 23. PMID: 29698776.

 

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri