facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-12-11
Vizualizari: 1574
Comentarii: 2
Ulei esenţial de lămâie

Antiviral şi antiseptic natural 

         Uleiul esenţial de lămâie (Citrus limon) se obţine prin presarea la rece din coaja fructelor coapte. Cu aroma sa revigorantă și voioasă, uleiul de lămâie are numeroase întrebuințări în cosmetică, cum ar fi: îngrijirea tenului cu tendință de îngrășare, pori înfundați, comedoane, unghii casante, păr gras, celulită. Curăță și împrospătează aerul din încăperi. Este bogat în substanțe cu acțiune antivirală și antibacteriană, are un parfum plăcut, este util pentru parfumarea și împrospătarea încăperilor și a rufelor.apa de gura

         În fitoterapie se foloseşte datorită proprietăților antiseptice generale, antibacteriene şi antivirale. Studiile au demonstrat că inhibă dezvoltarea microorganismelor patogene de la nivel bucal (de ex. Streptococcus mutans, Klebsiella pneumoniae).

         Uleiul esenţial de lămâie bogat în compuşi volatili (limonen) a arătat că acţionează ca antiviral în concentraţii începând cu 0.5%.

         Un studiu a analizat efectul unei ape de gură cu ulei esenţial de lămâie asupra afecţiunilor cavităţii bucale. Rezultatele au arătat că produsul a reușit să contracareze daunele induse în celule prin utilizarea de peroxid de hidrogen și a crescut rata de reparare a pielii. În plus, apa de gură a inhibat proliferarea bacteriilor cariogene.

          Uleiul esenţial de lămâie este încorporat în produsul, Biosept apă de gură, alături de extracte de plante, uleiuri esenţiale şi alcool, cu rol antiseptic şi antiviral al cavităţii orale. De asemenea împrospătează respiraţia şi are rol calmant în caz de iritaţii orale.

 

  Bibliografie

1.Pinna R, Filigheddu E, Juliano C, et al. Antimicrobial Effect of Thymus capitatus and Citrus limon var. pompia as Raw Extracts and Nanovesicles. Pharmaceutics. 2019;11(5):234. Published 2019 May 14. doi:10.3390/pharmaceutics11050234

2.Battistini R, Rossini I, Ercolini C, Goria M, Callipo MR, Maurella C, et al. Antiviral activity of essential oils against hepatitis a virus in soft fruits. Food and Environmental Virology. 2019;11(1):90-95

3.Palmas L, Aroffu M, Petretto GL, Escribano-Ferrer E, Díez-Sales O, Usach I, Peris JE, Marongiu F, Ghavam M, Fais S, Orrù G, Rached RA, Manca ML, Manconi M. Entrapment of Citruslimon var. pompia Essential Oil or Pure Citral in Liposomes Tailored as Mouthwash for the Treatment of Oral Cavity Diseases. Pharmaceuticals (Basel). 2020 Aug 28;13(9):216. doi: 10.3390/ph13090216. PMID: 32872140; PMCID: PMC7557837.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
Comentarii

Este un ulei extraordinar! De ce nu mai există în stoc de atâta timp? Se mai poate produce? Vă rog mult să mă anunțați dacă îl mai puneți la dispoziție.

Raspuns Fares: Buna ziua. Acest produse nu se mai produce. Daca va putem ajuta cu alta recomandare. Zi frumoasa!
Adriana
14 Octombrie 2021
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri