facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-06-15
Vizualizari: 460
Comentarii: 0
Ulei esențial de lămâie

Originară din India, lămâia este acum cultivată în sudul Europei, America de Sud și California. În Evul Mediu, era o plantă ornamentală în grădinile din jurul Mediteranei. Apoi este introdusă treptat în alimentație. Astăzi, este unul dintre cele mai folosite fructe în medicina naturistă. Lămâiul este un arbust de aproximativ 3 metri – iar recolta de iarnă este cea care furnizează uleiul esențial. Se folosește în cosmetică, la gătit, în difuzarea atmosferică și mai ales în sănătate… este un esențial de avut mereu acasă!

Uleiul esențial de lămâie se obține din coaja fructului ajuns la maturitate, prin presare la rece, din arborele Citrus limon. Uleiul esențial de lămâie are o mulțime de proprietăți: antiseptic aerian, antiinfecțios, întărește imunitatea, antiinflamator, dar și antiemetic în rău de transport, greață, reflux, hepatoprotector, hipolipemiant.

Cele mai recunoscute proprietăți sunt cele de la nivel respirator, dezinfectează caile respiratorii, calmează iritațiile gâtului și faringelui și reduce inflamațiile.

Oamenii de știință au demonstrat acțiunea antivirală a limonenului, și anume acesta a redus în mod semnificativ expresia ACE2 în celulele epiteliale, astfel poate contribui la prevenirea invaziei SARS-CoV-2/COVID-19 în corpul uman.

Câteva studii au confirmat efectele antibacteriene in vitro ale uleiului esențial de lămâie asupra diferitelor tulpini bacteriene, dintre care unele sunt în mod obișnuit responsabile de infecții la om: Bacillus subtilis, Staphylococcus capitis, Micrococcus luteus, Pseudomonas fluorescens, Escherichia coli, Streptococcus mutans.

Acest ulei esențial se regăsește în produsul Biosept plus, comprimate de supt, cu acțiune puternică virală, datorită compoziție din plante, propolis și 9 uleiuri esențiale.

 

Senthil Kumar KJ, Gokila Vani M, Wang CS, Chen CC, Chen YC, Lu LP, Huang CH, Lai CS, Wang SY. Geranium and Lemon Essential Oils and Their Active Compounds Downregulate Angiotensin-Converting Enzyme 2 (ACE2), a SARS-CoV-2 Spike Receptor-Binding Domain, in Epithelial Cells. Plants (Basel). 2020 Jun 19;9(6):770. doi: 10.3390/plants9060770. PMID: 32575476; PMCID: PMC7355681.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri