facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-07-08
Vizualizari: 592
Comentarii: 0
Ulei esențial de frunză de portocal amar

Uleiul esențial de petitgrain sau uleiul din frunze de portocal amar este folosit de Chinezi, de secole pentru a calma durerile de stomac și abdominale. Acesta se obține din frunzele arborelui Citrus aurantium ssp. amara prin distilare cu vapori de apă. Principalii compuși chimici sunt acetatul de linalil și linaloolul, care îi conferă uleiului proprietăți anxiolitice, antispastice, sedative și calmante.
Există trei uleiuri esențiale derivate din arborele de portocale amare: Petitgrain este distilat din frunzele și ramurile copacului, uleiul esențial Neroli este distilat din flori, iar uleiul de portocale amare este produs prin presarea la rece a coajelor de fructe. Petitgrain a fost utilizat în scopuri de curățare și a fost utilizat intern pentru a susține funcționarea sistemului imunitar sănătos si a sistemului nervos.Noapte Buna N136 30cps
Acesta se poate utiliza sub formă de capsule, ulei intern și extern sau în diferite combinații de uleiuri esențiale. Capsulele gelatinoase prezintă o serie de avantaje faţă de pulberi, comprimate, drajeuri sau pilule: sunt ușor de administrat, se înghit uşor, fac posibilă dirijarea locului resorbţiei, în capsule se pot administra substanțe cu gust neplăcut, sunt stabile chiar la temperatura camerei şi depozitarea lor este simplă.
Un studiu a analizat efectul sedativ și hipnotic al unui amestec de uleiuri esențiale ce conține ca și compuși majoritari – acetat de linalil, linalool și limonen. Inhalarea uleiului esențial compus poate reduce semnificativ activitatea spontană, poate reduce latența timpului de somn și poate prelungi durata timpului de somn. Rezultatele testului au arătat că uleiul esențial poate crește conținutul de 5-HT și GABA la nivelul creierului. Așadar acest amestec de uleiuri a demonstrat efect sedativ și hipnotic în caz de insomnie.

Acest ulei esențial în regăsim în capsulele Noapte bună, ce conțin o combinație inovatoare din extracte de plante medicinale și uleiuri esențiale, care contribuie la starea de relaxare, acționează în mod benefic asupra tulburărilor de somn și ajută la instalarea naturală a acestuia.

Bibliografie

Zhong Y, Zheng Q, Hu P, et al. Sedative and hypnotic effects of compound Anshen essential oil inhalation for insomnia. BMC Complement Altern Med. 2019;19(1):306. Published 2019 Nov 11. doi:10.1186/s12906-019-2732-0

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri