facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-02-17
Vizualizari: 1032
Comentarii: 0
Ulei esenţial de eucalipt

Bronșita acută se dezvoltă frecvent în cursul unei răceli comune cu un simptom predominant al tusei uscate sau productive. În medie, în peste 50% din cazurile bronșită acută au ca rezultat prescrierea de antibiotice, deși aceasta este cauzată în principal de infecții virale. Analizele bazate pe dovezi și meta-analize ale studiilor controlate randomizate concluzionează că tratamentul antibiotic de rutină nu oferă beneficii clinice majore la adulții cu bronșită acută. Scopul principal ar trebui să fie reducerea frecvenței apariției tusei, în timp ce tratamentul cu antitusive nu este recomandat și ar trebui rezervat excepțiilor specifice.

Agenții mucolitici precum uleiurile esențiale, cum este cel de eucalipt, au o istorie îndelungată în tratamentul inflamațiilor respiratorii.

Principalul constituent al uleiului de eucalipt este 1,8-cineolul sau eucaliptolul, care s-a dovedit a fi eficient în tratamentul bolilor respiratorii, cum ar fi rinosinuzita, astmul și afecţiuni pulmonare obstructive cronice. Acest lucru se datorează în principal efectelor sale primare antiinflamatorii şi mucolitice. Eficacitatea clinică a cineolului a fost dovedită și stabilită în mod repetat în contextul studiilor clinice controlate. Având în vedere că cineolul accelerează frecvența de mişcare a ciliilor din membrana mucoasă traheală, precum și faptul că acționează atât ca agent bronhodilatator, cât și ca agent antiinflamator, el va fi eficient în tratarea simptomelor bronșitei acute.

Eficienţa cineolului în tratamentul bronşitei a fost evaluată şi într-un studiu clinic realizat cu un total de 242 de pacienți cu bronșită acută confirmată. După 4 zile de tratament, a fost remarcabil faptul că grupul de pacienți tratați cu cineol a arătat semnificativ mai multe îmbunătățiri ale simptomelor bronșitei. Efectele cineolului în tratamentul bronșitei acute au fost în mod clar măsurabile și au putut fi dovedite după o perioadă de tratament de doar 4 zile, reducând în mod activ și semnificativ frecvența tusei (Fischer şi Dethlefsen, 2013).

Unele studii in vitro realizate asupra monocitelor din sângele uman sugerează un efect dependent de doză al uleiului de eucalipt de a provoca inhibarea semnificativă a citokinelor, util în tratamentul inflamației căilor respiratorii. Mai mult, alte studii pe modele animale trateazăulei esential posibilitatea ca uleiul de eucalipt să demonstreze efecte antiinflamatorii și anti-nociceptive care pot explica inhibarea formării prostaglandinelor și citokinelor de către monocitele stimulate in vitro, iar studii suplimentare au observat activitatea antivirală a uleiului de eucalipt în culturi celulare, iar extractele de eucalipt au  demonstrat activitate antimicrobiană extinsă.

Uleiul esential de eucalipt, se regăsește în formula produsului, Plantusin ușurează expectorația, capsule moi, din 6 uleiuri esențiale, se adresează pacienților care prezintă tuse cu expectorație, în cadrul infecțiilor respiratorii acute și cronice.

Produsul s-a dovedit eficient ca unic tratament în 96.77% din cazurile de infecții respiratorii acute și cronice acutizate ( bronșită cronică acutizată, astm bronșic în exacerbare, bronșiectazie suprainfectată). Tusea productivă a dispărut după 6 zile la 61,29% dintre persoane și s-a redus cu 50% la celelalte persoane. Durerea în piept asociată tusei a dispărut in 95% din cazuri. Sputa a devenit absentă dupa 5 zile la 55% dintre persoane.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri