facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-04-11
Vizualizari: 274
Comentarii: 0
Ulei esențial de eucalipt - implicații terapeutice în afecțiunile căilor respiratorii

Nume botanic: Eucalyptus globulus

Familia: Myrtaceae

 

Uleiul esențial de eucalipt se obține prin distilarea cu abur a frunzelor de eucalipt.

Eucalyptus globulus este un copac foarte mare: poate măsura până la 60 de metri. Există două feluri de frunze: frunze tinere, în formă de lance și frunze adulte, în formă de coasă. Acestea sunt cele care sunt distilate pentru a produce uleiul esențial. Arborii de eucalipt sunt foarte însetați de apă, ceea ce a ajutat și la uscarea mlaștinilor poluate de țânțari și la eradicarea malariei din Camargue.

Răcoritor, uleiul esential de Eucalyptus globulus este cunoscut pentru numeroasele sale virtuți asupra sistemului respirator. Este folosit în mod tradițional pentru a curăța și degaja căile respiratorii, în cazul afecțiunilor apărute în sezonul virozelor.

Uleiul esential de eucalipt este remarcabil pentru acționarea asupra infecțiilor respiratorii ale tractului inferior, precum tusea umedă sau bronșita sau ale tractului superior, cum ar fi răceli, rinofaringite, sinuzite.

Proprietățile terapeutice ale eucaliptului sunt legate în principal de prezența 1,8-cineolului, denumit mai frecvent eucaliptol, precum și de prezența unor sesquiterpenoli și cetone minoritare.

Eucaliptolul este o substanță terapeutică remarcabilă, care are mai multe activități:

• Activitate expectorantă: Eucaliptolul crește motricitatea celulelor ciliare ale arborelui respirator, ceea ce duce la o expulzare mai eficientă a mucusului.

• Activitate antiinflamatoare: Eucaliptolul contribuie în special la reducerea stărilor inflamatorii tratate de obicei cu steroizi. Trebuie remarcat, totuși, că eucaliptolul nu are efectele secundare ale steroizilor pe termen lung.

• Activitate spasmolitică și bronhodilatatoare: permite relaxarea căilor respiratorii și, astfel, persoana respiră mai bine.

• Activitate decongestionantă si antitusivă: alfa pinenul și 1,8-cineolul din uleiul de eucalipt constituie o barieră de protecție împotriva virusurilor, încetinind astfel progresia acestora în organism.

Uleiul esențial de eucalipt se regăsește în produsul Biosept plus comprimate, cu efect antiseptic al gurii și gâtului, puternic antiviral, calmant și decongestionant.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri