facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-09-11
Vizualizari: 2381
Comentarii: 0
Ulei esenţial de cuişoare

Antibacterian natural

Uleiul esenţial de cuişoare derivă din planta Syzygium aromaticum, astăzi este cultivată în special în Asia şi exportat în toată lumea. Este specific datorită antioxidanţilor, care se regăsesc într-o concentraţie mai mare. Acest condiment este unul dintre cele mai vechi cunoscute, şi a ajutat omenirea în multe sensuri, începand de la combaterea durerilor până la stimularea digestiei şi sistemului imunitar.

Cuişoarele sunt un condiment cunoscut de peste 2.000 de ani, de când se utiliza in China, pentru aroma sa specifică. Se utiliza în antichitate şi pentru mâncaruri dar şi pentru o respiraţie plăcută. Proprietăţile sale de ameliorarea digestiei, febrei şi a problemelor respiratorii erau cunoscute de mii de ani.

Studiile au arătat că uleiul esenţial de cuişoare acţionează împotriva patogenilor majoritari ai tractului respirator (şi anume: Streptococcus pyogenes, S. agalactiae, S. pneumoniae, Klebsiella pneumoniae, Haemophilus influenzae, Staphylococcus aureus şi Stenotrophomonas maltophilia), fiind eficient pentru tratamentul infecţiilor respiratorii. Acesta nu produce dereglarea florei intestinale şi nu produce rezistenţă.

Acţiunea este datorată interacțiunii eugenolului (componentul principal) cu membrana celulelor bacteriene, pe care o distruge, cauzează şi pierderea materialului intracelular vital, inhibarea sintezei de ADN şi proteine, care în final duc la moartea bacteriei.

capsule moi

 

Uleiul esenţial de cuisoare se regăseşte, alături de uleiul esenţial de cimbru, în produsul Biomicin forte capsule moi, cu eficienţă dovedită în cazul pacienţilor cu infecţii respiratorii bacteriene, unde a produs negativarea exudatului faringian la 77.78% dintre pacienții care au prezentat Streptococ beta hemolitic grup A sau Stafilococ auriu şi dispariția completă a simptomatologiei în peste 95% dintre cazuri.

Bibliografie

1.Fabio A, Cermelli C, Fabio G, Nicoletti P, Quaglio P. Screening of the antibacterial effects of a variety of essential oils on microorganisms responsible for respiratory infections. Phytother Res. 2007 Apr;21(4):374-377.

2.Xu JG, Liu T, Hu QP, Cao XM. Chemical Composition, Antibacterial Properties and Mechanism of Action of Essential Oil from Clove Buds against Staphylococcus aureus. Molecules. 2016 Sep 8;21(9).

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri