facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-07-06
Vizualizari: 1410
Comentarii: 0
Ulei esențial de copaiba

Copaiba (Copaifera reticulata) este un arbore impozant, cu diametrul de 2 – 3 m şi cu o înălţime de 35 – 45 m. Creşte mai ales în Brazilia şi poate atinge vârsta de 300 până la 450 de ani. Exploatarea arborelui în scopul obținerii balsamului se face începând de la vârsta de 70 sau 80 de ani, iar perioada de colectare a balsamului este din iulie până în noiembrie. Se foloseşte uleiul esenţial obţinut prin distilarea oleorezinei exploatată din arborele de copaiba, bogat în β-cariofilen

Uleiul din oleorezina de copaiba este un lichid mobil, incolor sau slab-gălbui până la galben-verzui. Mirosul este asemănător cu cel al oleorezinei (de intensitate slabă, plăcut-lemnos, uşor picant-piperat), dar mai fin, mai dulceag, cremos-balsamic cu un subton uşor condimentat.

Medicii tradiționali amazonieni au prescris adesea uleiul de copaiba pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Un studiu publicat în The Journal of Ethnopharmacology a evidenţiat că principalul compus găsit în acest ulei a fost beta-cariofilen, agent antiinflamator care are şi proprietăți analgezice.

A fost examinat efectul antiinflamator al β-cariofilenului (în doza de 5 și 10 mg/kg) administrat oral. Acesta a inhibat semnificativ inflamația indusă de caragenan cu 70% (5mg/kg) și 50% (10mg/kg). În mod neașteptat doza mai mică a fost mai eficientă în cadrul acestui experiment. Studiul a arătat că β-cariofilenul acționează pe receptorii canabinoizi CB2.

Uleiul esențial de copaiba are efect antiinflamator puternic, fiind eficient în infecțiile bronhopulmonare catarale, fără contraindicații în dozele fiziologice.

Acesta se regăsește în produsul Biosept forte capsule moi, formulă originală și complexă din 8 uleiuri esenţiale și 1 extract uleios concentrat, recomandat pacienţilor cu infecții respiratorii de natură virală.

Bibliografie

Gertsch J, Leonti M, Raduner S et al. Beta-caryophyllene is a dietary cannabinoid, Pharmachology. 2008, 105(26): 9099-9104

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri