facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-11-11
Vizualizari: 596
Comentarii: 0
Uite așa răcești! 10 greșeli care cresc riscul de îmbolnăvire

Vrei să știi de ce se „lipesc” așa ușor de tine virusurile de răceală și gripă? De ce nu scapi în niciun sezon rece fără să te îmbolnăvești? În afară de eventualele sensibilități pe care le are organismul tău, cu siguranță faci și unele greșeli care te expun la răceală.

  1. Dacă vorbim despre sensibilitățile organismului, cea mai importantă în cazul răcelilor este imunitatea. Cu cât este mai scăzută, cu atât ești mai vulnerabil în fața virusurilor. Așadar, prima greșeală ar fi să nu ai grijă de sănătatea ta, să nu acorzi atenție alimentației, să dormi insuficient, să te stresezi, să duci un stil de viață haotic.antiseptic al cailor nazale
  2. Nu eviți spațiile închise și aglomerate. E o altă greșeală. Acolo, concentrația de virusuri este mare, la fel și riscul de contaminare.
  3. Nu ai grijă la igienă, duci mâinile murdare la nas și la gură atunci când ești în spații publice, după ce ai atins clanțe, coșuri de cumpărături, butoane de lift etc.
  4. Petreci timp cu persoane răcite. Deși vezi bine că prietenul care te-a invitat la masă în oraș tușește și își suflă nasul, sau că persoana cu care stai de vorbă strănută din 3 în 3 minute, nu păstrezi distanța.
  5. Dacă persoanele răcite sunt membri ai familiei, e mai greu să eviți contaminarea, dar nu imposibil! Aerisește mai des încăperile, pune în lampa de aromaterapie uleiuri esențiale cu efect antiviral, pentru purificarea aerului, nu stați nas în nas, folosiți tacâmuri și prosoape separate. Pentru un plus de protecție, dar și ca tratament, poți aplica la încheietura mâinii sau la baza nasului un mix de uleiuri esențiale Biosept gata preparate, puse într-o sticluță cu roll on. Au un puternic efect antiviral și antibacterian.
  6. Îți rozi unghiile. Este o altă greșeală care te expune riscului de îmbolnăvire, căci unghiile adăpostesc cele mai multe colonii de bacterii și microbi.
  7. Nu renunți la fumat. Numeroase studii au demonstrat că fumătorii, atât cei pasivi, cât mai ales cei activi, sunt mai predispuși la infecțiile respiratorii. Fumul de țigară produce modificări importante în tractul respirator, sensibilitează gâtul și distruge cilii din fosele nazale – acei perișori responsabili de filtrarea germenilor și virusurilor.
  8. Faci foarte cald în casă, în mașină. Dar trebuie să știi că aerul cald usucă mucoasele de la nivelul nasului și gurii, făcându-le vulnerabile în fața germenilor. Cel mai bine e să-ți montezi un umidificator sau să ții mereu pe calorifer un vas cu apă.
  9. Nu aerisești. Tot din dorința de a nu pierde căldură și a nu te „îmbolnăvi”, ții ferestrele închise. Acest lucru e riscant, în special la serviciu. Principala cauză a epidemiilor gripale din această perioadă o reprezintă tocmai faptul că oamenii stau mai mult în spaţii închise, unde respiră acelaşi aer „virusat”.
  10. Lași garda jos după ce ai trecut printr-o răceală, crezând că ai scăpat și că nu te mai poți îmbolnăvi o perioadă. Fals! După o răceală, organismul e slăbit şi vulnerabil la alte virusuri. Chiar dacă şi-a dezvoltat imunitatea la un tip de virus, sunt peste 200 de alte tulpini de virusuri cu care poate intra în contact.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri