facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-05-16
Vizualizari: 2130
Comentarii: 0
Uimitoarele beneficii ale florilor de soc

Nu ratați, anul acesta, florile de soc! Se culeg la sfârșitul lui mai – începutul lui iunie și din ele poți face socată sau ceai. Ambele băuturi au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Preparatele din flori de soc au proprietăți diuretice, sudorifice, emoliente, antinevralgice și antireumatice, antiseptice, expectorante. Ceaiul de soc este excelent în caz de răceală și gripă, ajutând la scăderea febrei și la combaterea uscăciunii mucoaselor. Se mai folosește în bronșite, faringite, infecții urinare, reumatism, precum și în curele de slăbire și de detoxifiere.

ceai medicinalFlorile de soc se recoltează pe timp frumos și uscat, se curăță bine de codițe și de frunze și se pun la uscat cu inflorescențele în sus, acoperite cu hârtie. Apoi se păstrează în pungi de hârtie sau în cutii de carton. Ceaiul de soc se bea pe tot parcursul anului. Bun diuretic şi laxativ, el ajută la detoxifierea organismului şi la eliminarea apei din țesuturi. Este ideal pentru cei care au probleme cu greutatea și vor să mai dea jos câteva kilograme. Medicii recomandă să fie băut o perioadă înainte de a începe cura de slăbire, dar și pe parcursul acesteia pentru că arde grăsimile, creşte termogeneza şi inhibă pofta de mâncare. Un tratament cu durata de 1-3 luni îmbunătăţeşte şi aspectul pielii, reducând celulita. În același timp, ceaiul de soc conține mulți antioxidanți, crește imunitatea și accelerează metabolismul. Poate fi băut și de către copiii mai mici de un an.

Din florile de soc proaspăt culese poți face socată, o băutură extrem de aromată și de sănătoasă. Ai nevoie de 10 flori de soc bine spălate, care se pun într-un vas cu 5 litri de apă. Se adaugă o crenguță de mentă, sucul a două lămâi, zahăr și miere, precum și puțină drojdie, dacă vrei să fermenteze mai repede. Se acoperă și se pune într-un loc cald, lăsându-se câteva zile la fermentat (după gust, până ajunge la nivelul de aciditate dorit). Apoi se strecoară și, dacă e cazul, se mai completează cu miere. Socata favorizează eliminarea toxinelor și revigorează întregul organism, acționează împotriva răcelilor și bolilor de rinichi, are proprietăți antiinfecțioase, expectorante, duretice. Cura cu socată este recomandată copiilor anemici și convalescenților.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri