facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-11-17
Vizualizari: 4753
Comentarii: 0
Tusea nu te lasă să dormi noaptea? Așa o calmezi

Când ești răcit și te simți rău pe timul zilei, la serviciu, tot ce-ți dorești este un somn bun de noapte. În realitate, nu prea ai șansa să îl ai. Nasul înfundat, gâtul iritat și tusea supărătoare nu te lasă să dormi bine, iar a doua zi te trezești parcă și mai obosit. De ce se întâmplă acest lucru? De ce se agravează toate simptomele odată ce te-ai pus în pat? Explicația este simplă și are rezolvare.

Pe timpul zilei, reacția ta naturală este să înghiți frecvent, ceea ce ajută sistemul respirator să dreneze secrețiile nazale, care se vor scurge pe gât în jos. Apoi, când îți simți nasul înfundat, îl sufli de mai multe ori pe zi. Nu același lucru se întâmplă noaptea, când ești întins în pat. Mucusul nu se mai drenează așa de bine și rămâne blocat în nas și gât. Acest inconvenient te forțează să respiri pe gură, fapt care usucă și irită mai tare terminațiile nervoase din gât. Aceste lucruri agravează tusea. Iată cum o calmezi, astfel încât să ai un somn odihnitor și atunci când ești răcit.

- Înainte de culcare, fă o baie caldă care nu numai că te va relaxa, dar aburul creat va descongestiona căile nazale.

- Și mai eficient pentru ușurarea respirației este să faci inhalații cu abur. Pune un vas cu apă pe foc, lasă-l până ajunge la punctul deceai la punga fierbere, apoi dă-l de-o parte, adaugă puțin ulei esențial de pin, eucalipt sau mentă și inspiră deasupra vasului, cu un prosop pe cap. Suflă-ți nasul și, câteva minute după aceea, respiră prin prosop sau cu o batistă la gură până se face acomodarea la aerul mai rece din cameră.

- Bea un ceai cald din plante medicinale cu efect calmant, emolient, antispastic, cum ar fi pătlagina, teiul, nalba mare, plămânărica, scaiul vânăt sau lemnul dulce. Există în magazinele naturiste siropuri foarte bune care conțin aceste plante. Luate înainte de culcare, calmează tusea pe timpul nopții.

- Pune-ți mai multe perne sub cap. Este foarte important să ai capul mai ridicat decât restul corpului, atunci când ești întins în pat, pentru a facilita drenarea secrețiilor nazale. Mulțumită gravitației, ele se vor scurge în gât și tu vei putea respira mai bine pe timpul nopții.

- Menține umiditatea în cameră, punând un vas cu apă pe calorifer sau folosind un umidificator. Aerul uscat ți-ar usca și irita căile nazale, făcând mucusul mai dificil de drenat.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri